Vesti iz fudbala

Tesne pobede Holandije i Švedske, uz istorijski remi Jamajke: Nova tura mečeva Mundijala u ženskom fudbalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2023 15:54
Tesne pobede Holandije i Švedske, uz istorijski remi Jamajke: Nova tura mečeva Mundijala u ženskom fudbalu Guliver/Sajad Imanian/DeFodi Images Sajad Imanian/DeFodi Images

Utakmicama tri grupe danas je nastavljeno Svetsko prvenstvo za fudbalerke u Australiji i na Novom Zelandu, uz dve tesne pobede i jedan potpuno izneđujući remi.

U grupi E, reprezentativke Holandije slavile su minimalan trijumf protiv Portugala, a jedini pogodak vredan tri boda bio je delo Stefani Van der Grat, čiji je šut presudio selekciji sa Pirineja. Igračica Intera učinila je to na centaršut Šeride Spitse.

Pored vicešampionki prethodnog Mundijala idealan rezultatski start imala je i Švedska, pošto je odbranu bronze počela preokretom u 90. minutu. Magala je donela prednost Južnoj Africi (48), Rolfo je anulirala, a Ilested izborila premijerno slavlje u grupi G (90). 

Zato je Francuska poptuno razočarala u prvom kolu F grupe, pošto je šestoplasirana ekipa sa SP 2019. godine odigrala samo nerešeno, bez golova, sa Jamajkom, kojoj je ovo istorijski rezultat.