Vesti iz fudbala

Nema ništa od ostanka Erakovića na pozajmici: Crvena zvezda ispratila prodatog štopera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2023 13:15
Nema ništa od ostanka Erakovića na pozajmici: Crvena zvezda ispratila prodatog štopera MN Press

Danima je poznato da Strahinja Eraković karijeru nastavlja u ruskom Zenitu, ali je posle dogovorenog transfera odličnog centralnog defanzivca provejavala tanušna nada srpskog prvaka da će mu klub sa istim generalnim sponzorom - Gaspromom, ostaviti mladog štopera na višemesečnoj pozajmici. Da nema ništa od toga postalo je definitivno jasno kada ga je trener Barak Bahar izostavio iz subotnjeg kontrolnog meča protiv TSC-a, da bi ta priča pečatirana današnjom oproštajnom porukom "detetu" crveno-belih. 

Klub iz Ljutice Bogdana putem društvenih mreža poželeo je Erakoviću srećan nastavak fudbalskog puta, ponosan na sve što je sa njim prošao od kako je ovaj 22-godišnjak postao prvotimac u Ljutice Bogdana 1. 

 

 

"Zvezdaškoj publici najbrže u srce uđu fudbaleri koji su ponikli u našem klubu i koji su prve fudbalske, ali i životne korake napravili u crveno-belom dresu. Strahinja Eraković je 2010. godine stigao u Zvezdu, odigrao 139 mečeva i osvojio tri vezane duple krune! Čupo, hvala na svemu, srećno u nastavku karijere, a vrata stadiona "Rajko Mitić" su ti uvek širom otvorena!", piše u Tviter objavi učesnika grupne faze dolazeće Lige šampiona. 

Eraković je Zvezdu napustio kao jedan od njenih od najtrofejnijih fudbalera u 21. veku, a pre selidbe u Sankt Peterburg stigao je da, sa 20 godina i devet meseci, postane drugi najmlađi kapiten na evropskim utakmicama u istom stoleću. Svoj zadnji meč u najdražem dresu odigrao je u dobijenom finalu nedavnog "Premijer kupa", a njegova konačna statistika broji 107 takmičarskih, odnosno 32 prijateljska meča. 

 

 

Sa Zenitom je potpisao četvorogodišnji ugovor, vredan 6.000.000 evra, dok bi Zvezda od te prodaje trebalo da zaradi još više novca (između sedam i devet miliona evra), plus određeni procenat od sledećeg transfera Erakovića.