Vesti iz fudbala

Besplatan fudbalski kamp Petar Puača: Promoteri Dejan Stanković, Predrag Mijatović, Dejan Savićević i Darko Pančev

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2023 14:23
Besplatan fudbalski kamp Petar Puača: Promoteri Dejan Stanković, Predrag Mijatović, Dejan Savićević i Darko Pančev TV Arena sport

Fudbalski klub Petar Puča četvrtu godinu uzastopno organizuje besplatan kamp za decu od pet do 15 godina, a svečano otvaranje zakazano je za četvrtak, 21. jula od 18.00 časova u Novom Sada na sportskom centru Sajmište.

"Mnogi poznati fudbaleri Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine i reprezentacije Srbije su u ove četiri godine posetili naš kamp. Prošle godine nam je u gostima bila kompletna prva ekipa crveno-belih na čelu sa tadašnjim trenerom Dejanom Stankovićem, kapitenom Milanom Borjanom, Aleksandrom Kataijem, Mirkom Ivanićem i ostalima, a ovogodišnji promoteri našeg kampa su proslavljeni fudbaleri Dejan Stanković, Darko Pančev, Predrag Mijatović i Dejan Savićević", rekao je Petar Puača u razgovoru za TV Arena sport.

Kao neko ko je tokom svih ovih godina uradio mnogo na popularizaciji fudbala i sporta uopšte, Petar Puača je imao važnu poruku za sve mališane u Srbiji.

"Imam poruku za svako dete, ne samo ono koje se bavi fudbalom, nego sportom uopšte, da je misija svih nas, a pogotovo mene kao bivšeg profesionalca, internacionalca i državnog reprezentativca, da ih sklonimo sa ulice i otrgnemo raznih poroka, poput alkohola i droge i izvedemo na pravi put".

Sportski direktor kluba, Davor Todorović sa ponosom je izjavio da će ovogodišnje izdanje kampa "Petar Puača" po nečemu biti posebno.

"Pripremili smo interesantan program za decu sa Kosova i Metohije zahvaljujući saradnji sa dva sa humanirtana udruženja. Plan je da u četvrtak budu naši gosti na otvaranju kampa, u petak je planiran odlazak u sportski centrar 'Vujadin Boškov, odnosno Fudbalskom klubu Vojdodina, a u subotu će deca posetiti utakmicu Crvene zvezde i biti gosti ovog kluba", rekao je Todorović.