Vesti iz fudbala

Pre potpisa za Mančester junajted Onana se emotivno oprostio od Intera: Kao da napuštam porodicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2023 09:12
Pre potpisa za Mančester junajted Onana se emotivno oprostio od Intera: Kao da napuštam porodicu Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel

Saga oko prelaska Andrea Onane u Mančester junajted danas će, prema svim nagoveštajima, konačno biti okončana i Kamerunac će postati novi fudbaler premijerligaša.

Na "Old Trafordu" u njemu vide dugoročno rešenje na poziciji golmana, a pre nego što je otputovao u Englesku na potpisivanje ugovora, odlični čuvar mreže je dao opširan intervju italijanskim medijima u kojem se oprostio od svog dosadašnjeg kluba.

"Odmaram se u svom domu u Kamerunu i spremam da krenem na put i upoznam nove saigrače. Veoma sam uzbuđen što ću igrati Premijer ligu i spreman sam da se dokazujem svaki dan, kao što sam to radio u Interu. Oduševeljen sam i vrlo uzbuđena, ali…", zastao je Onana za trenutak i nastavio:

 

 

"Ali, odlaskom iz Intera imam utisask kao da sam ostavio porodicu, jer je ovaj klub to zaista bio. To što sam osetio na 'San Siru' nikada neću zaboraviti. To jedinstvo, osećaj pripadnosti, podršku sa tribina... To ću pamtiti celog života. Samo mi je žao što ne odlazim sa titulom šampiona Evrope, jer smo imali šansu to da učinimo. Igrali smo protiv Mančester sitija hrabro, uzdignuta čela i ponosan sam na sve urađeno u Interu".

Na pitanje novinara da, ako je to zasta tako, objansi razloge odlaska u Mančester junajted, Kamerunac je odgovorio:

"Uvek sam bio iskren i biću to i sada. Premijer liga je veliki izazov za mene. Želim da se nadmaćem u tom takmičenju i oprobam protiv najboljih. Treba mi novi izazov i zato odlazim. To je jedini razlog, a budite uvereni da gde god da odem i šta god da radim, Inter će uvek bit u mom srcu", rekao je Onana.