Vesti iz fudbala

Borjan nije tu, pa je Kanada ispala na penale: SAD i Jamajka polufinalisti Gold kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2023 08:27
Borjan nije tu, pa je Kanada ispala na penale: SAD i Jamajka polufinalisti Gold kupa Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država savladali su Kanadu i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca 5:4, nakon što je posle 120 minuta igre bilo 2:2, a Jamajka je bila bolja od Gvatamale 1:0 i ove dve selekcije su izborile plasman u polufinale Gold kupa.

"Jenkije" je do prolaza među četiri najbolje ekipe pogurao golman Mat Tuner koji je zaustavio dva udarca sa bele tačke Kanađanima, dok je Jamajka golom Amarija Bela uspela da preskoči prepreku u četvrtfinalu.

Na sta TQL stadionu nisu viđeni golovi do finiša susreta, a onda je Brendon Vaskez doneo Amerikancima prednost u 88. minutu, da bi Stiven Vitorija u trećem ninutu sudijske nadoknade izjednačio sa 11 metara.

Tu psihološku prednost nakon izjednačenja u foto-finišu regularnih 90 minuta, fudbaleri Kanade uspeli su da iskoriste i u 109. minutu su preko Jakoba Šafelburga došli do potpunog preokreta.

Imali su tada Kanađani i igru i rezultat, ali je samo pet minuta kasnije Skot Kendi zatresao sopstvenu mrežu i ta psihološka prednost je prešla na stranu Amerikanaca.

Kako u redovima tima "javorovog lista" nije bilo Milana Borjana koji je ranije napustio takmičenje zbog povrede, na golu se našao Dejni Sent Kler, koji nije uspeo da zaustavi nijedna udarac rivala, već je samo šui Vaskeza pogodio okvir gola.

S druge strane, Mat Tarner je ukrotio dva udarca protivničkih igrača, a u onom odlučujućem je Čarls Andreas Brum pogodio prečku.

Četvrtfinalni mečevi Gold kupa na programu su u noći između srede i četvrtka i sastaju se SAD – Panama (01.30), odnosno Jamajka – Meksiko (04.00).