Vesti iz fudbala

Leskovac privremena kuća fudbalera Čukaričkog: Otpala domaćinstva na stadionu Crvene zvezde i u Loznici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2023 10:02
Leskovac privremena kuća fudbalera Čukaričkog: Otpala domaćinstva na stadionu Crvene zvezde i u Loznici MN Press

Fudbaleri Čukaričkog neće, ipak, svoje domaće utakmice u sezoni 2023/2024. igrati na stadionu Crvene zvezde ili na novom stadionu u Loznici. Na kraju će im privremeni dom biti u Leskovcu i to sve dok traje obnova njihove "kuće" na Banovom brdu.

Sportski direktor beogradskog kluba, Vladimir Matijašević, objasnio je zbog čega je došlo do promene planova osvajača trećeg mesta u prošloj MozzartBet Superligi Srbije i našeg predstavnika u kvalifikacija za Ligu Evrope, sa zagarantovanim učešćem u grupnoj fazi sledeće Lige konferencija. 

"Na kraju, kako vidim nećemo igrati ni na Marakani, ni u Loznici, već u Leskovcu. Marakana ne može, jer je to objekat sigurnog predstavnika u Ligi šampiona i samim tim ne može nijedan drugi klub da igra tamo ukoliko njegov stadion ne ispunjava uslove. To nismo znali, mi smo bili prijavili Marakanu. Sa druge strane, Loznica ima nekih tehničkih problema oko stadiona. Kiša koja je padala u prethodnom periodu je napravila određene probleme i mislim da neće stići da ih otklone", preneo je dugogodišnji član uprave jednog od retkih privatnih klubova u Srbiji.

Prema njegovim rečima, Čukaričkom nije bitno da li će organizovati susrete u Loznici ili na jugu Srbije. 

"Dobio sam infomraciju od potpredsednika FSS Branislava Nedimovića da će najverovatnije to biti Leskovac i da je taj stadion spreman. Što je nama sasvim svejedno. Loznica ili Leskovac, svejedno je. Mi smo hteli Loznicu, imali smo taj predlog prvi i bio sam tamo, video stadion koji je veoma dobar, ali isto tako sigurno je i u Leskovcu odličan. To su novi stadioni i ne sumnjam u kvalitet", rekao je Matijašević predstavnicima medija na pripremama "brđana" u Sloveniji.