Vesti iz fudbala

Čukarički juri Ligu šampiona i sprema rekonstrukciju svog stadiona, a dotle će sve mečeve igrati u Loznici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 16:16
Čukarički juri Ligu šampiona i sprema rekonstrukciju svog stadiona, a dotle će sve mečeve igrati u Loznici MN Press

Čukarički je jedan od najboljih primera nezavisnog i uspešnog poslovanja u srpskom fudbalu, ali jedan od retkih domaćih klubova u privatnom vlasništvu ne zadovoljava se postignutim. "Brđani" i njihov gazda Dragan Obradović imaju velike ideje i konkretne planove kako da ih realizuju, ovog puta infrastrukturne prirode, pa su u najavi nemala ulaganja u fudbalski hram na Banovom brdu. 

Sportski direktor kandidata za osvajanje drugog mesta na kraju tekuće Mozzart Bet lige i kvalifikacije za Ligu šampiona, Vladimir Matijašević, otkrio je "Informeru" delić onoga što će uskoro dešavati u pomenutom delu Beograda. 

"Pripremamo veliku rekonstrukciju. Još uvek ne mogu da vam dam mnogo  informacija, sve će biti poznato u narednih mesec dana, ali najvažnije je da se papirologija već priprema. Uskoro ćemo znati kako bi trebalo da izgleda stadion, ali jedno je sigurno - biće moderan, sa hibridnom travom i na vrhunskom nivou", najavio je jedan od čelnika Čukaričkog, tokom čije su karijere van terena crno-beli ostvarili neke od najvećih rezultata u svojoj istoriji.

Poslednjih godina sve redovniji učesnik kvalifikacija za UEFA takmičenja sada ima priliku da ode i korak dalje, ukoliko dobije bitku za poziciju najbližu novom (starom) prvaku Crvenoj zvezdi, jer naša liga ovog leta ima (po) jednog sigurnog direktnog aktera Lige šampiona i učesnika kvalifikacija. Bez obzira na to da li će u borbu za elitno takmičenje ili Ligu Evrope, "brđani" će zbog predviđenih radova sledeće sezone dočekivati rivale na novom stadionu u Loznici. Ne samo na evropskim već i na domaćim mečevima. 

"Verujem da će odziv biti sjajan, jer ljudi iz tog dela Srbije obožavaju fudbal. Očekujem lepo popunjene tribine i ne sumnjam da će navijači iz Loznice, Republike Srpske i okolnih mesta doći da gledaju mečeve. Ne znam kada će naš stadion biti gotov, prvi čovek kluba Dragan Obradović radi na tome, ali ne sumnjam da će krajnji ishod biti fenomenalan", reči su bivšeg fudbalera, koji se nada i da će FK Loznica izboriti opstanak u Prvoj ligi Srbije, a onda jednog dana ući u najviši rang. 

Osim prvenstvenih mečeva sa Novim Pazarom, Voždovcem i Radničkim iz Kragujevca, popularnu Čuku do kraja sezone 2022/2023. čeka još polufinale Kupa Srbije sa Vojvodinom, 17. maja u Novom Sadu.