Vesti iz fudbala

Dušan Tadić u sjajnoj formi, 100. golom u dresu Ajaksa doneo četvrti uzastopni trijumf

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.02.2023 19:33
Dušan Tadić u sjajnoj formi, 100. golom u dresu Ajaksa doneo četvrti uzastopni trijumf Guliver/NESimages/Herman Dingler/DeFodi Images

Renesansa Ajaksa sa novim trenerom Džonom Heitingom i dalje traje, upisana je i četvrta uzastopna pobeda u Erediviziji. U toj renesansi ključni faktor je i povratak Dušana Tadića u sam špic, što je kapiten "orlova" valorizovao kroz nova dva pogotka protiv Sparte iz Roterdama u pobediu 4:0. U staroj ulozi je Tadić postigao četiri pogotka uz tri asistencije u poslednja četiri susreta!

Gosti iz Roterdama ove sezone igraju veoma dobro, šesti su na tabeli, ali Amsterdam su napustili sa četiri rupe u mreži. Prvu je već u šestom minutu napravio Tadić na pas Klaena, da bi srpski as u 27. asistirao Tejloru za uverljivo vođstvo. 

 

 

U nastavku je Tadić uspešno realizovao penal u 64. minutu, što mu je bio sedmi gol u Erediviziji, a ukupno 100. pogodak za "kopljanike" na 225 mečeva uz 107 asistencija. Na kraju je golgeter Kudus stavio tačku na trihumf u 84. minutu. Kakav je meč bio, može da posvedoči i činjenica da je Ajaks uputio 23 udarca ga golu rivala.

"Ne mogu da opišem kako se osećam i koliko sam srećan što sam postigao ovoliko golova, sve ih nosim u srcu", istakao je Tadić posle meča.

 

 

Posle remija Utrehta i PSV Ajndhovena 2:2, Ajaks se posl 22. kola vratio na drugu poziciju sa tri boda manje u odnosu na Fejenord koji je u derbiju bio bolji od AZ Alkmara 2:1.

 

Standings provided by Sofascore