Vesti iz fudbala

TSC dobio prijateljski meč sa Celjem, još četiri superligaša imala provere

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2023 22:46
TSC dobio prijateljski meč sa Celjem, još četiri superligaša imala provere MN Press

Ovog četvrtka više klubova članova fudbalske MozzartBet Superlige Srbije odigralo je pripremne mečeve, sa promeniljivim uspehom. Tako je Partizan poražen od češkog Bohemijansa, dok je TSC nekoliko sati kasnije, takođe u Sloveniji, dobio svoj duel sa ekipom Celja - 2:1. 

Aktuelni viceprvak i predstavnik naše zemlje u kvalifikacijama za Ligu šampiona poveo je preko Mirčevskog, sa penala u 24. minutu, Bobičanec (53) je doneo rezultatski egal, a Cvetinović u 90+1 minutu učinio da slavi ekipa iz Bačke Topole. 

Napredak je pretrpeo minimalan poraz (0:1) od Rudeša iz Zagreba, a jedini gol od hrvatskog tima, koji vodi nekadašnji legendarni igrač Crvene zvezde Robert Prosinečki, Kruševljani su primili u drugom poluvremenu. 

U duelu dva srpska kluba Mladosti i Voždovca, uspešniji su bili Lučanci, pošto su na svo terenu napravili preokret za 2:1.  Radnički 1923 za protivnika je imao malteški Balzan i odigrao je nerešeno - 1:1. Prvo su pogodak dali Kragujevčani, tačnije Zorić u 51. minutu, a onda je vođstvo poništio Slovenac Andrejić u 80. minutu.