Vesti iz fudbala

Socijalni dijalog na evropskom nivou: FSS domaćin sastanka u organizaciji UEFA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2023 08:24
Socijalni dijalog na evropskom nivou: FSS domaćin sastanka u organizaciji UEFA FSS

Fudbalski savez Srbije bio je domaćin sastanka pod radnim nazivom "Socijalni dijalog na evropskom nivou" kome su u organizaciji UEFA prisustvovali eminentni predstavnici iz UEFA, Nikola Luka, Head of NA Governance and Global Institutions, European Leagues, Alberto Kolombo, Deputy General Secretary , ECA, Mario Flores Chemor, Head of Sports Legal, FIFPRO Europe, Joachim Walltin, General Secretaru, Roy Vermeer, Legal director, Loic Alves, Senior Legal Counsel.

Krovnu fudbalsku organizaciju Srbiji su predstavljali Jovan Šurbatović, generalni sekretar i Dejan Šuput, direktor pravnog sektora FSS. Ispred Zajednice klubova Super i Prve lige bio je Darko Ramovš, generalni sekretar, a skupu je prisustvovao i Milorad Nikolić, direktor pravnog sektora FK Partizan. Svoje predstavnike imao je i Sindikat profesionalnih fudbalera, u sastavu predsednik Mirko Poledica, pravni zastupnik Vladimir Bojović i generalni sekretar Mirko Lekić.

 

 

U dobroj atmosferi i pozitivnom pristupu svih učesnika, teme su bile usklađenost pravne regulative sa propisima FIFA i UEFA, a najviše je bilo reči o Pravilniku o registraciji, statusu i transferu igrača, Pravilniku o licenciranju, kao i o standardnom ugovoru profesionalnih igrača.

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović pozdravio je prisutne goste i upoznao ih sa trenutnom situacijom i sprovedenim procesima reformi u prethodnom periodu.

Prestavnik FK Partizan je ukazao na problem otežane overe ugovora, dok su predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera ukazali na potrebu izjednačavanja prava domaćih i stranih igrača.

Dogovoreno je da se nastavi sa socijalnim dijalogom svih aktera fudbalskog sporta u Srbiji i da se zajedničkim pristupom odgovori na buduće izazove.