Vesti iz fudbala

Bez pobednika u Sloveniji: Čuka i Rijeka remizirali u prijateljskoj utakmici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2023 20:08
Bez pobednika u Sloveniji: Čuka i Rijeka remizirali u prijateljskoj utakmici MN Press

Fudbaleri Čukaričkog odigrali su bez golova u drugom prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji, protiv četvrtoplasiranog tima hrvatskog šampionata, Rijeke - 0:0.

Osim nešto slabijeg starta, srpski tim bio je daleko bolji rival na terenu. Imali su pet izglednih prilika, naročito su bili opasniji u prvom poluvremenu, ali je izostala realizacija, pa samim i tim bolji rezultat na kraju.

Prvu šansu vrednu pomena Brđani su imali u 25. minutu. Spasojević je bio u kontri, ali je u izlednoj situaciji za gol odlučio da uputi centaršut prema Tomoviću, koga su Riječani uspeli da neutrališu. Ipak, posle kornera Ivanovića, Nikčević je šutirao glavom, ali je ovaj put prečka spasila gol hrvatskog tima.

Čukarički je nastavio da napada. Ivanović je bio sledeći u prilici. Snažno je šutirao sa distance, ali je golman Labrović dobro reagovao i otklonio opasnost. Do kraja poluvremena Brđani su nastavili da vrše pritisak. Nikčević je ponovo bio u centru pažnje, kao i Tomović, ali je izostala realazicija pred golom Rijeke.

Nastavak meča protekao je u nešto mirnijem tonu. Uglavnom se igralo na sredini terena, uz nešto veću inicijativu Čukaričkog, međutim nije bilo raspoloženih strelaca.  Ovo je bila druga pripremna utakmica za Brđane u Sloveniji. Prethodno su savladali ekipu Makedonije sa 4:0, a naredni meč odigraće 8. jula protiv mađarskog MTK.