Vesti iz fudbala

Završen transfer, Nikola Maksimović dve godine u Hatajsporu

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

03.07.2023 15:45
Završen transfer, Nikola Maksimović dve godine u Hatajsporu FC Hatayspor

Nikola Maksimović (31), iskusni srpski defanzivac potpisao je dvogodišnji ugovor sa turskim Hatajsporom. Po odlasku iz Đenove, napravio je "Maksa" pauzu, govorilo se da će pojačati poslednju liniju odbrane Crvene zvezde, ali se pre mesec daa pojavio Volkan Demirel i za nekadašnjeg srpskog reprezentativca nije bilo dileme.

Uz pomoć agencije "Seven stars" i Duška Tošića, posao oko transfera u Tursku je brzo okončan, danas je stavljen potpis na dvogodišnji ugovor, pa će se Maksimović priključiti pripremama ovog kluba za predstojeću sezonu u elitnoj ligi Turske. 

 

 

Zbog razornog zemljotresa koji je zadesio Tursku, Gaziantep i Hatajspor su odustali od takmičenja i nisu završili sezonu, ali su čelnici Superlige Turske odlučili da ova dva kluba ne ispadnu. Trener Volkan Demirel ponovo sklapa mozaik tima, očekuje da će mu iskustvo Maksimovića u poslednjoj liniji mnogo značiti u predstojećoj sezoni.

FC Hatayspor

 

Maksimović ima zavidnu karijeru, posle Slobode, potencijal je iskazao u Crvenoj zvezdi, zatim je igrao za Apolon, Torino, prešao je u Napoli 2017. za sumu od 21 milion evra, igrao je sezonu u Sprtaku iz Moskve i do prošle godine Đenove.