Serija A

Maksimović umalo završio u Laciju: Sve je bilo gotovo, a onda je Inzagi otišao u Inter

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2023 11:29
Maksimović umalo završio u Laciju: Sve je bilo gotovo, a onda je Inzagi otišao u Inter MN Press

Srpski fudbaler, Nikola Maksimović, je u razgovoru za italijanske medije istakao da je bio veoma blizu transfera u Lacio, ali se sve izjalovilo kada je Simone Inzagi prešao u Inter.

Bivši defanzivac Crvene zvezde je bez kluba već šest meseci, od kada se rastao sa Đenovom. Dok je nastupao za Napoli, pojavila se mogućnost da potpiše za Lacio. Ugovor sa Napolitancima je isticao, a tadašnji trener rimskog kluba, Simone Inzagi, ga je želeo u svojim redovima:

"Isticao mi je ugovor sa Napolijem i Inzagi je želeo da me dovede u Lacio. Dogovor je bio skoro pa potpuno sklopljen, ali je sve propalo kada je on odlučio da ode iz Lacija u Inter. On me je tamo i želeo", počeo je Maksimović, pa dodao:

"Lacio je bio prvi tim koji me je zvao kada je postalo jasno da neću obnoviti ugovor sa Napolijem. Simone je na ručku sa Čirom Imobileom i Lorencom Insinjeom pitao za mene, Lorenco me je zvao i rekao mi da me Inzagi želi i da postoji šansa. Počeo sam da mislim o tome i posle par nedelja smo igrali sa Lacijem u Napulju".

Prema njegovim rečima, sve je bilo skoro gotovo, ali je onda Inzagi promenio klub:

"Na kraju utakmice sam otišao u svlačionicu Bjankoselesta da pitam za informacije. Razgovarao sam sa Rejnom, sa Milinković Savićem i svi su mi rekli da dođem. I došao bih. Ali onda se desilo da je Inzagi otišao, Sari je stigao i sve je stalo", podvukao je Maksimović.

Podsetimo, on je u Seriji A odigrao 146 utakmica, a sa Napolijem je osvojio i Kup Italije 2020. godine.