Vesti iz fudbala

Delegacija FSS posetila grob Ilije Petkovića: Prošlo je tri godine od odlaska bivšeg selektora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2023 17:23
Delegacija FSS posetila grob Ilije Petkovića: Prošlo je tri godine od odlaska bivšeg selektora FSS

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije posetila je grob nekadašnjeg selektora Ilije Petkovića koji nas je napustio pre tri godine i položila cveće u pomen čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskom fudbalu.

"Tri godine je prošlo od kada nas je napustio Ilija Petković, legendarni igrač, reprezentativac, zatim trener i selektor, ličnost koja je ostavila neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala. Smrt ga je zadesila u trenucima kada je bio prvi čovek FS Beograda, predsednik Stručnog odbora FSS, član Izvršnog odbora i Odbora za hitna pitanja FSS", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Pomen velikom čoveku, igraču i selektoru odali su porodica, prijatelji i saradnici, predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, predsednik Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović, čelni ljudi Fudbalskog saveza Beograda, predsednik Marko Zdravković i prvi operativac Miloš Mirković.

Da oda pomen velikom prijatelju, došao je i bivši predsednik Crvene zvezde, Dobrivoje Tanasijević – Den Tana, kao i dugogodišnji kapiten OFK Beograda, Stevica Kuzmanovski.

"Ostaće Ilija Petković u srcima mnogih zaljubljenika fudbalske igre. Čovek posebne harizme, velikih rezultata, ličnost vredna poštovanja", završava se u objavi nacionalne fudbalske federacije