Vesti iz fudbala

Pobeda Zvezde protiv selekcije grada Užica na Baharovom debiju

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

26.06.2023 19:50
Pobeda Zvezde protiv selekcije grada Užica na Baharovom debiju Facebook/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je u prijatnom ambijentu na veoma simpatičnom stadionu u Užicu savladala selekciju pomenutog grada sa 3:1 (2:1). Bila je to prva utakmica, mada nezvanična, za novog šefa stručnog štaba Baraka Bahara, koji ju je iskoristio kako bi se uverio u mogućnosti svih igračs koje je imao na raspolaganju.

U startnoj postavi nije bilo Strahinje Erakovića koji je bio odsutan zbog reprezentativnih obaveza, te su štoperski tamdem činili Nemanja Milunović i Aleksandar Dragović, od danas novi kapiten tima. Vrlo hrabro je igrao domaćin dok je imao snage da parira aktuelnom šampioni, lepo se branio, a nije se ustručavao ni da napadne na gol Omrija Glazera.

Do vođstva su prvi došli crveno-beli pogotkom mladog Jovana Mijatovića u 19. minutu, kada je jako dobro reagovao pred protivničkim golom. 

Međutim, hladan tuš je usledio već nakon desetak minuta. Domaći su iskoristili grešku Nemanje Milunovića i došli do izjednačenja prelepim pogotkom Lazovića u 32. minutu.

Svoj debi upisao je i Marko Stamenić koji se nekoliko puta našao u šansi, a onu najbolju umao je u 36. minutu kada je nakon centaršuta Mirka Ivanića pogodio stativu. Baš kada se naslućivalo da će se na poluvreme otići sa nerešenim ishodom, Aleksandar Katai se postarao da tako ne bude. Igrao se 42. minut kada se Zvezdin ofsnzivac najbolje snašao u protivničkom petercu i pogodio za 2:1.

Dilema oko pitanja pobednika otklonjena je u 63. minutu. Marko Gobeljić, koji je na poluvremenu zamenio Dragovića na poziciji levog štopera, je nekih pola sata pre kraja ušao u šesnaesterac domaćina i odatle majstorski pogodio dalji ugao za konačnih - 3:1. Imala je Crvena zvezda šansu da u 90. minutu postigne i četvrti pogodak, ali brilijantnu akciju u gol nije uspeo da pretvori Vladimir Lučić, već je zatresao samo okvir gola.

Crvena zvezda: Glazer - Vigo, Dragović, Milunović, Rodić - Kanga, Stamenić - Katai, Mitrović, Ivanić - Mijatović
Igrali su još: Vasiljević, Nikolić, Gobeljić, Mijailović, Nedeljković, Šljivić, Ado, Stanković,Prucev, Mituljikić, Lučić.