Vesti iz fudbala

"Bombonjera" se poklonila Rikelmeu i Mesiju: Velika fešta na legendarnom stadionu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 10:49
"Bombonjera" se poklonila Rikelmeu i Mesiju: Velika fešta na legendarnom stadionu Twitter

Prošlo je devet godina od kada se Huan Ramon Rikelme povukao u fudbalsku penziju, ali je legendarni Argentinac tek sada odlučio da napravi oproštajni meč. Gde drugo nego na još legendarnijoj "Bombonjeri" na kojoj je bilo više od 50.000 gledaca.

Na terenu se našlo mnogo velikih fudbalskih imena poput Anhela di Marije, Gabrijela Milita, Estebana Kambijasa, Huana Pabla Sorina, ali je najveću pažnju privukao Lionel Mesi.

 

 

I da sve bude mnogo zanimljivije on i Rikelme su rođeni istog dana i to baš 24. juna kad je odigrana spektakulrna utakmica između legendi Boke juniorsa i svih zvezda Argentine, a na kojoj su njih dvojica dobila i rođendansku tortu.

Na kraju, Boka je u tom susretu slavila 5:3, ali to, naravno, nije bilo u prvom planu. Bitno je da je jedna od ta tri gola za tim svih zvezda Argentine postigao Lionel Mesi, pole čega su navijači Boke prvi put slavili gol koji je postignut protiv njihovog kluba.

 

 

"Fudbal mi je dao sve u životu i ja sam mu zahvalan na tome. Zahvaljujući ovoj igri sam došao u situaciju da majci mogu da kupim kuću i obezbedim pristojan život. Srećan sam i što sam imao priliku da igram sa velikim fudbalskim imenima i nastupam pored igrača koji je bio moj idola dok sam bio dete - Dijegom Armandom Maradonom" rekao je Rikelme koji je na centru terena nosio dres Boke juniors sa brojem 10 na leđima i imenom jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Posle toga, Rikelme se obratio Mesiju kome je zahvalio što je uveličao njegovo slavlje, a kojeg je ceo stadion pozdravio ovajcijama i aplauzima.

"Ne zam da li si veći od Maradone, jedino znam da bi trebao da si na odmoru sa svojom prodicom, ali si pristao da budeš moj gost. Hvali ti na tome i izvinjavam se tvojoj porodici. Nadam se da se lepo provodiš", rekao je Rikelme.