Vesti iz fudbala

Srećan sam u Arsenalu, imam još mnogo stvari da uradim za ovaj klub: Arteta demantovao svoj transfer u PSŽ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2023 17:32
Srećan sam u Arsenalu, imam još mnogo stvari da uradim za ovaj klub: Arteta demantovao svoj transfer u PSŽ Guliver/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Trener Arsenala, Mikel Arteta, javno je izjavio da nema nameru da napušta "tobdžije", čime su pala u vodu medijska nagađanja o njegovom prelasku u Pari Sen Žermen ovog leta.

Španski stručnjak naveo je i razloge svog stava, odnosno nezainteresovanosti za rad u bogatijem klubu iz Francuske.

"Mogu samo da kažem da sam srećan u Arsenalu. Vlasnici kluba cene moj rad, a ja imam da uradim još mnogo stvari za ovaj klub. Veoma sam srećan, ali verujte da sam neverovatno zahvalan što sam menadžer Arsenala", naveo je Arteta između ostalog u opširnom intervjuu za špansku "marku". 

 

 

Osvajač drugog mesta u minuloj Premijer ligi i njen lider tokom većeg dela sezone 2022/2023. uveliko sa saradnicima iz stručnog štaba i ljudima iz vrha sportskog sektora sklapa mozaik za sledeće izazove u svim takmičenjima.

"Već smo osvežili tim. Želimo zajedno sa vlasnicima da izgradimo pobednički tim, koji bi bio održiv na duže staze. Potrebni su nam novi igrači, a mi ćemo da izađemo na tržište i da potpišemo ugovor sa onim fudbalerima koji su nam potrebni", objasnio je Arteta koji je u Arsenal stigao 2029. godine.

Prethodno je 41-godišnji trener bio asistent zemljaku Žozepu Pepu Gvardioli u Mančester sitiju.