Vesti iz fudbala

Levandovski o saradnji sa Gvardiolom: Pep mi nije govorio kako da dajem golove, znao je da sam bolji od njega u tome

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2023 11:33
Levandovski o saradnji sa Gvardiolom: Pep mi nije govorio kako da dajem golove, znao je da sam bolji od njega u tome Tanjug/AP Photo/Lalo R. Villar

Poljski fudbaler Robert Levandovski smatra da nije umesno porediti nekadašnjeg trenera Barselone Pepa Gvardiolu, koji je sa Manečester sitijem postao šampion Evrope, i aktuelnog šefa stručnog štaba Katalonaca, Ćavija Ernandeza.

Napadač kluba sa "Nou Kampa" je tokom boravka u Bajernu imao prilike da sarađuje sa španskim stručnjakom, pa je za tamošnje medije dao sud o njima dvojici.

"Ne, ne bih se usudio da ih poredim, jer zaista smatram da nisu isti tipovi trenera. Obojica su fantastični, znaju mnogo o fudbalu, ali na drugačiji način pripremaju utakmice. Gvardiola vodi računa o bukvalno svakom detalju, o sitnicama, dok Ćavi to ne radi", rekao je Levandovski

Centrarfor Barse je istakao da je tokom saradnje sa Špancem naučio mnogo togao fudbalu, ali da mu Gvardiola nikada nije govorio kako da daje golove.

"I Pep i Ćavi su bili vrhunski fudbaleri i njima je onda lako da dele savete, jer ih igrači slušaju. Njihova reč ima težinu. Recimo, Pep me je u Bajernu terao da igram levom nogom više nego što sam to želeo i govorio mi je da mi to otvara širinu tokom igre. Učio me je kako da postavim telo, ali mi nikada nije govorio kako treba da dajem golove. Znao je da sam u tome bolji nego on", našalio se Poljak.