Vesti iz fudbala

UEFA neće dozvoliti da klubovi troše 10 milijardi na pojačanja: Čeferin najavio nova ograničenja kod transfera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2023 18:38
UEFA neće dozvoliti da klubovi troše 10 milijardi na pojačanja: Čeferin najavio nova ograničenja kod transfera MN Press

Predsednik Evropske fudbalske Unije (UEFA), Aleksander Čeferin najavio je da ova organizacija planira uvođenje novog pravila koje će ograničavati vlasnike klubova da troše enormne količine novca na pojačanja.

Prema rečima prvog čoveka evropskog fudbala, to bi bi zakon koji bi uveo zdravu konkurenciju u sva takmičenja na kontinentu, ali nije otkrio na koji način to misli da bude sprovedeno u delo.

 

 

"Moramo da sprečimo nekolicinu klubova da imaju budžet od pet ili 10 milijardi dolara i onda oni praktično sami odlučuju o trofejima. To nije dobro i protiv toga treba da se borimo. Razgovarao sam sa predstavnicima mnogih ekipa i svi su saglasni da bi jedan takav zakon trebalo da bude izglasan. Ali, mi smo u ovom trenutku daleko od bilo kakve odluke, sve je još u fazi razgovora", rekao je Čeferin.

Prvi čovek UEFA dotakao se i trenda da veliki broj superzvezda iz Evrope na kraju karijere odlazi u Saudijsku Arabiju i naglasio da to nije nešto što je dobro za fudbal.

"Imam utisak da Saudijska Arabija čini istu grešku kao i Kina pr enekoliko godina. Umesto da ulažu u razvoj fudbala kroz formiranje akademija i angažuje vrhuskih trenera, oni dovode igrače koji su na kraju karijere i za to plaćaja mnogo novca. Recite mi jednog igrača koji je na Istok otišao na vrhuncu karijere? ne, to ne postoji jer najbolji igrači imaju želju da se takmiče i osvajaju trofeje, a sva najkvalitetnija takmičenja se igraju u Evropi", rekao je Čeferin.