Vesti iz fudbala

Skolari u 74. godini preuzeo Atletiko: Osvajač Mundijala sa Brazilom prekinuo trenersku penziju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2023 10:58
Skolari u 74. godini preuzeo Atletiko: Osvajač Mundijala sa Brazilom prekinuo trenersku penziju Guliver

Luiz Felipe Skolari ima 74 godine, ali i on i Atletiko Mineiro misle da još nije za "staro gvožđe", pa je osvajač jednog Svetskog prvenstva sa reprezentacijom Brazila prihvatio da prekine prošle godine započetu penziju i sedne za kormilo tima iz svoje domovine. 

Selektor "karioka" sa berićetnog Mundijala 2002. godine, na novi posao dolazi sa mesta tehničkog direktora Atletiko Paranensea, a u klubu iz Belo Horizontea nastavlja tamo gde je stao njegov argentinski kolega Eduardo Kudeto.

 

 

Finalista evropskog šampionata i polufinalista najvećeg planetarnog takmičenja sa selekcijom Portugala, prošle sezone vodio je je prethodni Atletiko do finala Kopa Libertadore, da bi u decembru seo u funkcionersku fotelju.

Ipak, nekadašnji fudbalski menadžer Čelsija nije izdržao dugo daleko od terena, pa je pristao na novu epizodu starog posla, oročenu do decembra 2024. godine. Osvajač više brazilskih trofeja sa Gremiom i Palmeirasom, kineske Super lige i azijske Ligu šampiona sa Gvangžu Evergrandeom debitovaće već 21. juna na klupi sadašnjeg Atletika.

Na gostovanju Fluminenseu i to sa četvrtog mesta u ligi, jer je Skolarijev tim pre njega skupio 18 bodova iz 10 utakmica.