Vesti iz fudbala

Dalić pred polufinalni duel sa Holandijom: Osvajanje Lige nacije bi bilo lepo, ali nije imperativ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2023 09:34
Dalić pred polufinalni duel sa Holandijom: Osvajanje Lige nacije bi bilo lepo, ali nije imperativ Guliver/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Fudbalska reprezentacija Hrvatske će se 14. juna sastati sa selekcijom Holandije u okviru polufinala Lige nacija u Roterdamu.

Selektor "vatrenih", Zlatko Dalić, je u Rijeci objavio konačan spisak igrača za završni turnir, pa je istakao da je sam plasman u završnicu veliki uspeh:

"Sam plasman na fajnal-for je nešto fantastično. Pred nama je polufinale i najteži mogući protivnik, igramo protiv domaćina koji želi da se vrati u vrh evropskog i svetskog fudbala. Holandija će imati veliku podršku navijača, ali verujem da će i naši navijači nama biti ogromna podrška i da ćemo se osećati kao da igramo kući. Većina igrača se okupila, očekujemo da nam se u iduća dva dana priključe i ostali, 8. juna bi trebalo da budemo kompletni", rekao je Dalić, pa dodao:

"Holanđane će voditi novi selektor, reč je o ekipi koja je duplo skuplja od Hrvatske koja ima kvalitet i širok izbor igrača, pogotovo u defanzivnom delu. Biće borba, ne predajemo se, Holandija je protivnik koji iziskuje maksimalno uvažavanje, ali nemamo potrebe da se bojimo".

Za kraj, Dalić je istakao da osvajanje trofeja ne može biti imperativ:

"Bilo bi zaista lepo osvojiti prvi trofej u hrvatskoj istoriji, iako je i plasman među četiri najbolje evropske ekipe velik uspeh. Dobro smo igrali u grupnoj fazi, ali osvajanje trofeja ne možemo postaviti kao imperativ jer igramo sa protivnicima velikog kvaliteta. Želimo osvojiti naslov, ali i medalja bi bila velika stvar", podvukao je stručnjak.

Podsetimo, u drugom duelu za finale boriće se Italija i Španije 15. juna.