Vesti iz fudbala

Ten Hag želi trijumf u FA kupu: Naš cilj nije da zaustavimo Siti, nego da mi osvojimo trofej

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2023 15:35
Ten Hag želi trijumf u FA kupu: Naš cilj nije da zaustavimo Siti, nego da mi osvojimo trofej Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Cilj fudbalera Mančester junajteda nije da spreče igrače Mančester sitija da osvoje "triplu krunu" ove sezone, već da oni osvoje trofej u ovom takmičenju, kaže trener tima sa "Old Traforda" Erik ten Hag.

Meč koji će odlučiti o novom pobedniku drugog po važnosti takmičenja u Engleskoj, igra se u subotu od 16.00 časova na "Vembliju", a holandski stručnjak kaže da veruje u svoj tim.

"Iskren da budem malo mi smetaju te priče kako želimo da zaustavimo Siti u pohodu na 'tripletu'. Oni imaju svoje ambicije u sutrašnjem meču, mi imamo naše, a one sigurno nisu da oni ne osvoje trofej, već da to mi učinimo. Vrlo je važno iz kojeg ugla gledate i na koji način predstavljate stvari. Pred nama je veliki test, igramo protiv vrhunske ekipe, ali želimo da obradujemo naše navijače. Igramo na 'Vembliju', verovatno naboljem stadionu na svetu i svi smo silno motivisani da trijumfujemo", kaže holandski stručnjak.

Mančester junajted nije u tekućoj sezoni krenuo kako se od njega očekivalo, mnogo se mučio, ali je sjajnim partijama u 2023. godini uspeo da popravi utisak i izbori plasman u Ligu šampiona.

"Premijer liga je najjače takmičenje u Evropi i kada završite na trećem mestu morate da budete zadovoljni, pogotovo mi koji smo tokom cele sezone imali velikih problema. Uz to smo uspeli da osvojimo Liga kup i sada smo u situaciji da se protiv aktuelnog šampiona borimo za još jedna trofej. Mislim da možemo da budemo zadovoljni na sve što smo do sada uradili", ističe Ten Hag.