Vesti iz fudbala

Bajern veruje legendama: Karl Hajnc Rumenige se vratio da pomogne sportskom sektoru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2023 18:52
Bajern veruje legendama: Karl Hajnc Rumenige se vratio da pomogne sportskom sektoru Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Bajern ne prašta neuspehe. Bez obzira što je odbranjena titula u Bundesligi u neverovatnoj završnici gde je Borusija iz Dortmunda "pucala" sebi u nogu, glavni operativci sportskog sektora Oliver Kan i Hasan Salihamidžić su bili momentalno smenjeni.

Bavarci vrše brzo pregrupisavanje i u klub je vraćen legenda kluba Karl Hajnc Rumenige. Legendarni igrač bio je uspešan generalni direktor od 2002. do 2021. godine i sada je angažovan na godinu dana kao član Nadzornog odbora, ali sa zadatkom da pomogne sportskom sektoru i treneru Tomasu Tuhelu, koji je dobio poverenje da i dalje radi, u prelaznom roku i planiranju tima.

"Zahvalio bih se Bordu supervizora na poverenju i učiniču sve da pomognem Bajernu u budućnosti", istako je Rumenige.

 

 

Jedan od najvećih asova nemačkog fudbala se na poziv Franca Bekenbauera vratio u Bajern 1991. godine i to kao potpredsednik kluba. Od 2002. je postao generalni menadžer nove korporacije unutar kluba (FC BAzern Munchen AG) i uspešno je radio do 2021. godine. Bio je i jedan od inicijatora izgradnje novog stadiona "Alijans Arene", a na ovoj poziciji ga je zamenio 1. jula 2021. godine Oliver Kan. 

U ovom času Karl Hajnc Rumenige će pomoći sportskom sektoru da formira tim za narednu sezonu, a nemački mediji pominju da bi možda mogao i da se privremeno vrati na svoju staru funkciju dok se ne pronađu naslednici.