Vesti iz fudbala

Nova utakmica ili nastavak meča Vojvodine i Čukaričkog? "Brđani" ne razumeju zašto u Kupu Srbije ne važi pravilo iz Superlige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 23:06
Nova utakmica ili nastavak meča Vojvodine i Čukaričkog? "Brđani" ne razumeju zašto u Kupu Srbije ne važi pravilo iz Superlige MN Press

Da se nad Novim Sadom nisu nadvili crni oblaci i iz njih prolomio dug i jak pljusak možda bi fudbaleri Čukaričkog zadržali vođstvo od dva gola (0:2) ili ga uvećali i prošli u finale Kupa Srbije, gde ih čeka branilac trofeja Crvena zvezda. Ovako se ne zna da li će uopšte biti završen to jest odigran novi susret na "Karađorđu", čiji je teren večeras više ličio na bazen nego na fudbalski teren. 

A, sve zbog neusklađenosti propisa u ovakvim prilikama. Čukarički je nedavno takođe doživeo da mu bude prekinut prvenstveni duel sa Partizanom, zbog serije incidenata navijača crno-belih, da bi nekoliko dana posle nastavio tamo gde je stao i uzeo sva tri superligaška boda protiv "parnog valjka". Sada "brđani" razmišljaju da li uopšte sutra da izađu na teren i pristanu na puj pike ne važi Kup pravilo, a igra ponovokrene od 1. minuta.

"Ako je utakmica stalnog takmičenja morala da bude prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli otkloniti, o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru. A ako je utakmica prekinuta po isteku 80 posto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom“, predviđa Kup pravilnik.

Za direktora Čukaričkog, Vladimira Matijaševića, to je neprihvatljiva opcija. Šta više, nije ni znao za takvo moranje.

"Ovo je skandal, zašto smo pre mesec dana posle prekida duela sa Partizanom nastavljali meč od 21. minuta. Sad imamo drugačiju situaciju, da igramo novi meč. Neka mi neko objasni zašto su pravila drugačija. Ovo je presedan“, poručio je Matijašević putem Mozzart sporta. 

Poslednje informacije kažu da su trener Dušan Kerkez i igrači ostali u Novom Sadu, ali ostaje da se vidi hoće li uprava Čukaričkog pristati na poništavanje učinka iz odigranih 33 minuta.