Vesti iz fudbala

Crvena zvezda prvi finalista Kupa Srbije: Hrabri TSC skupo platio propuštene prilike

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

17.05.2023 20:21
Crvena zvezda prvi finalista Kupa Srbije: Hrabri TSC skupo platio propuštene prilike MN Press

Crvena zvezda je prvi finalista Kupa Srbije za sezonu 2022/23! TSC je na svom terenu skupo platio propuštene šanse sa početka meča, te je aktuelni šampion slavio sa 3:0 (1:0) golovima Gelora Kange, Mirka Ivanića i Kingsa Kangve, te na taj način obezbedio finale. 

Šef stručnog štaba domaćina, Žarko Lazetić, je na teren izveo neočekivani sastav, ostavivši na klupi Luku Ilića i Petra Ratkova, ali je uprkos tome njegov tim bio veoma opasan po protivnika, pogotovo na samom startu meča. Naime, već u sedmom minutu je tim iz Bačke Topole imao priliku da sa bele tačke dođe do vođstva. Ipak, Stefan Vukić nije uspeo da savlada Milana Borjana i rezultat je ostao nepromenjen.

Nešto manje od pola sata kasnije, usledio je jedanaesterac na drugoj strani. Lopta je u ruku pogodila Dušana Cvetinovića nakon udarca Gelora Kange i sudija Stanko Ostrašćanin je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Gelor Kanga i rutinski zatresao mrežu za vođstvo svog tima.

Ništa još nije bilo izgubljeno za veoma hrabri TSC i očekivalo se da u drugo poluvreme uđe još jače i namuči Crvenu zvezdu. Međutim, nekoliko sekundi po nastavku igre domaćin je ostao sa desetoricom na terenu. Grešku Nikole Kuveljića je skupo platio Dušan Cvetinović, koji je bio prinuđen da napravi prekršaj nad Aleksandrom Pešićem, a kako je već imao žuti karton, ovaj mu je bio drugi i morao je da napusti igru.

Tada je već bilo jasno da crveno-bele do kraja očekuje lak zadatak, što se i obistinilo. Svega deset minuta kasnije Mirko Ivanić je duplirao prednost. Odlično je pratio odbitak nakon kornera i sa druge stative glavom savladao golmana Veljka Ilića.

Pitanje pobednika je i definitivno bilo rešeno u 73. minutu, kada je Kings Kangva bio precizan sa bele tačke. Veljko Ilić je u sopstvenom šesnaestercu oborio Osmana Bukarija i Ostraćanin je dodelio gostima drugi penal na utakmici, koji je u gol pretvorio pomenuti Kangva.

Drugi polufinalni meč počeo je u isto vreme kao i ovaj u Bačkoj Topoli, ali je zbog velikog nevremena utakmica na "Karađorđu" između Vojvodine i Čukaričkog prekinuta u 33. minutu pri rezultatu 2:0 u korist gostiju, a očekuje se da bude nastavljena u toku sutrašnjeg dana.

Kup Srbije, polufinala:

Vojvodina - Čukarički 0:2 (0:2) - prekinut meč u 33. minutu
/Rogan 7, Badamosi 27/

TSC - Crvena zvezda 0:3 (0:1)
/Kanga 35p, Ivanić 55, Kangva 73p/