Vesti iz fudbala

Predsednik Aleksandar Vučić najavio izgradnju stadiona u Kragujevcu: Biće najlepši u Srbiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2023 12:27
Predsednik Aleksandar Vučić najavio izgradnju stadiona u Kragujevcu: Biće najlepši u Srbiji Grad Kragujevac/PRO-ING/urbanistički projekat

Najkasnije za tri meseca trebalo bi da počne izgradnja novog stadiona u Kragujevcu, koji će biti najlepših u Srbiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vućić.

Prema njegovim rečima novi sportski objekat će imati 20.000 sedećih mesta, a vrednost radova će iznositi 70 miliona evra.

"Počeće se u maju... Dobijena je građevinska dozvola, projektna dokumentacija završena. To će za Šumarice i čitav deo severnog Kragujevca biti jedan od najvažnijih i najvećih razvojnih projekata", rekao je Vučić na Svečanoj akademiji u Kragujevcu povodom Dana državnosti Srbije.

Nešto ranije, predsednik Vučić je otkrio i da će vrlo brzo početi izgradnja Nacionalnog stadiona koji će biti ponos Srbije.

"To će biti jedan od najlepših stadiona u Evropi, sa oko  55.000 gledalaca, potpuno zeleni sa drvenim gredama u ekološkom stilu, fantastične lepote. Biće nešto izvanredno", istakao je Vučić.