Vesti iz fudbala

Jovanović izgubio titulu, ali ga nešto drugo muči: Birao sam snove pre zdravlja igrača, zbog toga mrzim sebe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2023 13:36
Jovanović izgubio titulu, ali ga nešto drugo muči: Birao sam snove pre zdravlja igrača, zbog toga mrzim sebe Guliver/Imago Sports

Srpski stručnjak, Ivan Jovanović je sinoć sa njegovim Panatinaikosom pretrpeo poraz od Olimpijakosa (0:1) i na taj način izgubio titulu šampiona Grčke.

Uprkos neuspehu u poslednjem kolu, Jovanović je ostao miljenik navijača, pogotovo nakon konferencije koju je održao po završetku utakmice.

Naime, Jovanović je imao velike kadrovske probleme, s obzirom na to da je u njegov tim ušao korona virus gde od kog je čak 18 igrača bilo zaraženo.

 

 

Panatinaikos je naravno tražio odlaganje utakmice, što je i dobio, ali samo za 24 sata, kako je odlučio predsednik lige, Evangelos Marinakis, ujedno i prvi čovek Olimpijakosa:

"Jedino što osećam je ponos zbog mojih igrača. Zbog truda koji su uložili, posebno u poslednjih četiri ili pet dana. U ovoj zemlji, ljudi koji odlučuju o fudbalu i svemu uopšteno… Osećam se loše jer sam suštinski postao jedan od njih. Nikada se u životu nisam osećao gore nego ovih dana. Zašto su me stavili u ovu nehumanu situaciju? Zašto su me naterali da biram između snova mojih igrača i njihovog zdravlja. Mrzim sebe! Mrzim!", rekao je Jovanović na konferenciji, pa nastavio:

"Imali smo ozbiljan problem sa zdravljem, svima smo prijavili, svi su znali i ništa. Jedan dan?! Dobar vic.. Morao sam da budem kao oni, nečovek. Da biram između snova, a to je titula, ili njihovog zdravlja. Kako ću sutra da izađem pred njih? Situacija bez presedana, a nikoga ne interesuje", podvukao je Jovanović.

Dakle, titula šampiona Grčke će otići u ruke prvoplasiranog AEK-a, dok je Jovanovićev Panatinaikos završio kao drugi sa tri boda manje.