Vesti iz fudbala

Nikolić lobom uveo Vojvodinu u polufinale Kupa Srbije, naziru se svi učesnici evrokupova iz Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2023 20:30
Nikolić lobom uveo Vojvodinu u polufinale Kupa Srbije, naziru se svi učesnici evrokupova iz Srbije MN Press

Favoriti su obezbedili plasman u polufinale Kupa Srbije. Posle Crvene zvezde, TSC, Čukaričkog u polufinalu je Vojvodina, koja je pobedila Radnički u Nišu 1:0 (1:0), a ujedno se ovim raspletom po svemu sudeći rešilo i pitanje svih pet učesnika evrokupova iz Srbije.

Naime, Crvena zvezda će u Ligu šampiona, a TSC, Čukarički su obezbedili evropske vize, Partizanu i Vojvodini je matmatički potreban bod ili da Novi Pazar ne osvoji do kraja 12 bodova. To je teorija, a praktično su ovih pet klubova u evrokupovima samo što će do kraja Mozzart bet Superlige igrati za poziciju na tabeli i odlučiti ko će u koje takmičenje.

Drugoplasirani će u kvalifikacije za Ligu šampiona, pobednik Kupa Srbije u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ako Zvezda odbrani trofej onda će tu poziciju dobiti trećeplasirani tim, a četvrti i peti na tabeli će u kvalifikacije za Ligu konferencija. Ako TSC ili Čukarički osvoje kup i budu drugoplasirani onda će takođe trećeplasirani zauzeti mesto pobednika kupa. Ako Vojvodina osvoji kup onda će oni u treće kolo kvalifikacija za LE. U svakom slučaju, prvih pet ekipa Mozzart bet Superlige će u Evropu.

Mečevi četvrtifinala Kupa Srbije počeli su minutom čutanja u znak počasti preminulima u tragičnim dešavanjima u pškoli "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je život izgubilo osmoro dece i radnik obezbeđenja.

Sjajnim lobom u 44. minutu, Nemanja Nikolić je poveo Vojvodinu ka pobedi u Nišu. Do tog momenta ekipe su bile ravnopravne, bez većih prilika, da bi Jamkam izgubio loptu na 20 metara od gola, a napadač Vojvodine iz prve, lob udarcem zaparao mrežu. Potvrdio je Nikolić talenat i klasu.

Golman Rosić sprečio je sa dve sjajne intervencije Nikolića, pa Čumića da gosti uvećaju prednost na startu drugog dela. Međutim, domaćini su dali sve od sebe da izjednače, napadali su i Jovanović je u nadokandi propustio najbolju priliku da meč odvede u penal seriju. Na kraju meča je golman Rosić dobio drugi žuti karton zbog faula van šesnaesterca, na gol je stao igrač Saša Jovanović, ali nije morao da interveniše posle prekida Uroša Nikolića. Lopta se od živog zida odbila u korner. Međutim, reagovala je VAR soba jer je lopta pogodila Stefana Marjanovića u lakat pa je dosuđen penal. Međutim, Vukčević je sa 11 metara šutirao pored gola!

Četvrtfinale Kupa Srbije

Sreda

Napredak - Crvena zvezda 0:0 - 2:4 penalima

Četvrtak

TSC - Novi Pazar 4:0 (1:0)
/Vukić 19, 63, L. Ilić 36, 74/

Radnik - Čukarički 0:1 (0:1)
/Ivanović 14/

Radnički Niš - Vojvodina 0:1 (0:1)
/N. Nikolić 44/

Polufinale je zakazano za 17. maj, a finale će se igrati 24. maja.