Vesti iz fudbala

TSC i Čukarički su se pridružili Zvezdi u polufinalu Kupa Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2023 17:54
TSC i Čukarički su se pridružili Zvezdi u polufinalu Kupa Srbije MN Press

Crvenoj zvezdi su se u polufinalu Kupa Srbije danas priključili TSC i Čukarički. Ekipa iz Bačke Topole eliminisala je Novi Pazar ubedljivom pobedom od 4:0 (2:0), dok je Čukarički posle velike borbe pobedio Radnik u Surdulici 1:0 (1:0). Poslednji učesnik biće poznat večeras posle duela Radničkog i Vojvodine u Nišu.

Mečevi četvrtifinala Kupa Srbije počeli su minutom čutanja u znak počasti preminulima u tragičnim dešavanjima u pškoli "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je život izgubilo osmoro dece i radnik obezbeđenja.

Fudbaleri Radnika i Čukaričkog na teren su izašli u crnim majicama sa natpisom "Počivajte u miru anđeli".

TSC je lakše nego što se možda očekivalo došao do polufinala. Novi Pazar je u padu forme, što su igrači domaćina iskoristili i dobrom igrom do poluvremena rešili pitanje prolaska. Stefan Vukić je 19. minutu bio veoma snalažljiv, šutirao je levom nogom neodbranjivo u sam ugao. 

Dobrom odbranom i prsingom, domaćin je stizao do brzih kontri i posle odličnog povratnog pasa Nemanje Petroivća sa leve strane, Luka Ilić je iz prve, desnom nogom, sa visine penala poslao loptu u mrežu.

U nastavku je sve brzo rešio Stefan Vukić. Golman Slavković je pogrešno procenio cenatršut Cvbetkovića sa desne strane, "proleteo je u prazno", a Vukić je kolenom ubacio loptu u mrežu. Golman Novog Pazara kumovao je četvrtom golu. Luka Ilić je sa desne strane poslao oštra centaršut, Ratkov je zbunio golmana a lopta je završila u mreži.

Radnik iz Surdulice je u dobroj formi ovog proleća, grabi ka opstanku, ali je jedna dobra akcija gostima donela prednost već posle 14 minuta. Đorđe Ivanović je pogodio prečku, lopta se dobila u visokom luku na drugu stativu. Luka Adžić je nadskočio rivala, vratio je loptu do Ivanovića koji ju je sa dva metra glavom ubacio u mrežu.

Radnik je imao krajem prvog dela veliku priliku za izjednačenje. Luka Velikić je zašprintao sam od centra, dobro je i šutirao ali je golman Belić sjajno intervenisao. U nastavku su gosti bili bolji rival, dva puta su pogađali okvir gola (Miladinović stativa, Tomović prečka), imali su još nekoliko prilika i zasluženo su prošli dalje.

Četvrtfinale Kupa Srbije

Sreda

Napredak - Crvena zvezda 0:0 - 2:4 penalima

Četvrtak

TSC - Novi Pazar 4:0 (1:0)
/Vukić 19, 63, L. Ilić 36, 74/

Radnik - Čukarički 0:1 (0:1)
/Ivanović 14/

Radnički Niš - Vojvodina 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Polufinale je zakazano za 17. maj, a finale će se igrati 24. maja.