Vesti iz fudbala

Benfika "zagrizla" da dovede Miloša Kerkeza iz AZ Alkmara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 22:16
Benfika "zagrizla" da dovede Miloša Kerkeza iz AZ Alkmara Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

Miloš Kerkez (19) je potvrdio veliki potencijal u AZ Alkmaru i u debitantskoj sezoni u redovima holandskog kluba privukao je pažnju na sebe. Momak rođen u Vrbasu, koji je izabrao da igra za selekciju Mađarske, na 47 mečeva je postigao pet golova uz osam asistencija i na meti je mnogih velikih klubova među kojima prednjači Benfika.

"Benfika bi bila veoma dobra opcija za Miliša. Razgovarao sam sa njima, ali postoji još 10 klubova koji ga žele. Izabraćemo jednu ili dve opcije koje su najbolje, ali ništa još nismo odlučili", izjavio je za "M4 sport" Milošev otac, a ujedno i agent Sebastijan Kerkez.

 

 

Benfika je prošlog leta angažovala srpskog reprezentativca Mihajla Ristića na poziciji levog beka, ali s obzirom da Aleks Grimaldo nije napustio "La Luž" nekadašnji igrač Zvezde nije uspeo da se nametne. Postoji mogućnost da napusti Lisabon i vrati se na "Marakanu" a Benfika je iz tog razloga "zagrizla" za Kerkeza.

Miloš je ponikao u bečkom Rapidu, ighrao je za Đer, a od 1. februara 2021. godine bio je član mladog tima Milana. AZ Alkmar je platio za njega Italijanima 1,8 miliona evra pre godinu i po dana i pogodio. Danas je Miloševa cena iznad 10 miliona evra i izvesno je da će imati vruće leto, mada ima ugovor do leta 2026. godine.