Vesti iz fudbala

Pavlidis je za Zvezdu izgleda nedostižan: Benfika dovodi napadača AZ Alkmara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 15:53
Vangelis Pavlidis u duelu sa Robertom Andrihom Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Vangelis Pavlidis u duelu sa Robertom Andrihom

Vangelis Pavlidis je već dva prelazna roka na oku Crvene zvezde, ali kako stoje stvari za srpskog šampiona će biti nedostižan i ovog leta. Kako prenose mediji, Benfika je postigla načelni dogovor sa AZ Alkmarom od 17 miliona evra, plus još dva kroz bonuse i ostaje samo da se dogovore određeni detalji, pa da grčki reprezentativac ode u Lisabon i parafira ugovor.

Dok se ugovor ne potpiše sve se svodi na teoriju, ali teško da Zvezda u ovom prelaznom roku može da parira zapadnim kjlubovima za Pavlidisa, jer nisu samo portugalski "orlovi" zainteresovani. Postoje tu i ponude iz Bundeslige, neke iz Engleske, ali Benfika je blizu realizacije transfera.

 

 

Rođeni Solunac (25), koji se već deset godina kali i razvija u nemačkoj i holandskoj ligi, tri godine igra sjajno u dresu AZ-a. Postigao je 80 golova uz 27 asistencija na 137 susreta, prethodne sezone je čak 33 puta zatresao mrežu na 46 mečeva, sa Lukom de Jongom (PSV) je podelio titulu najboljeg strelca Eredivizije (29 pogodaka), završio je na deobi 11. mesta najbolji strelaca u trci za "Zlatnu kopačku" Evrope.

Za selekciju Grčke igra od 2019. godine, upisao je šest golova na 37 mečeva.