Vesti iz fudbala

Bennfika planira da "poleti" sa novim Brazilcem u napadu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.01.2024 11:02
Bennfika planira da "poleti" sa novim Brazilcem u napadu TV Arena sport/ Screenshot

Benfika je za 18 miliona evra kupila od Santosa 20-godinjeg napadača Markosa Leonarda i sa njim potpisala ugovor do juna 2029. godine. Portugalski gigant se ponovo "kladio" na igrača koji je već nakupio 100 mečeva u brazilskoj Seriji A kako bi povećao efikasnost napadača.

Klub iz Lisabona je nešto iza ponoći ozvaničio prvo zimsko pojačanje. Bez obzira što je sa Santosom ispao iz lige prošle godine, mladi napadač privukao je pažnju mnogih klubova, ali Benfika je u prošlosti pokazala u slučajevima Enca Fernandesa, Darvina Nunjeza, Edersona da ume da prelomi brže od konkurencije a da im zatim posle godinu-dve preproda igrača za pet do 10 puta veću sumu od uloženog. 

Markos Leonardo ima samo 20 godina i zapaženo iskustvo u seniorskom fudbalu. Na okruglo 100 utakmica u brazilskoj Seriji A postigao je 35 pogodaka. Tokom protekle sezone 13 puta je tresao mrežu u prvenstvu, još tri u Kupu Brazila i jedan u Kopa Sudamerikani.

Trener Benfike Rodžer Šmit nije zadovoljan produkcijom golova od strane napadača jer su njih šestorica (Neres, Kabral, Gudeš, Tengsted, Musa i Guveja) postiglin zajedno samo devet golova. Najefikasniji u timu su vezni igrači Rafa da Silva i Anhel Di Marija sa po pet pogodaka, a Benfika je na 15 mečeva postigla 28 pogodaka. Doduše, imaju najbolju odbranu (10 pogodaka), ali za titulu su potrebni golovi. Zato je investirano u Markosa Leonarda.