Vesti iz fudbala

Titula iz Barija se romantizuje, to je bio splet okolnosti: Vladimir Jugović pričao o najvećem uspehu srpskog fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2023 08:42
Titula iz Barija se romantizuje, to je bio splet okolnosti: Vladimir Jugović pričao o najvećem uspehu srpskog fudbala MN Press

Član zlatne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine postala evropski i svetski šampion, Vladimir Jugović rekao je u intervjuu za hrvatski "Index" da se danas titula iz Barija "previše romansira".

Bivši reprezentativac je taj svoj stav obrazložio time da igrači u to vreme nisu dovođeni planski, ali da je na kraju sve rezultiralo uspehom.

"Znaš kako ja gledam na to? Kad se napravi jedan veliki rezultat, onda se čitava priča romansira. Čitav taj uspeh Zvezde danas se previše romansira. Po mom mišljenju u pitanju bio samo splet raznih okolnosti, mnogo više nego što je nešto bilo planirano i građeno, ali to je samo moje mišljenje", rekao je Jugović, a zatim otkrio na šta konkretno misli:

"Da li je Robert Prosinečki došao planski? Nije. Da li je Miodrag Belodedić stigao planski? Jesam li ja došao planski? Kod nas se takve stvari i takve priče predimenzioniraju i romantizuju pa neki ljudi često znaju sami sebi da pridaju mnogo više zasluga od onoga što je zapravo bilo. Iza svakog uspeha stoji neka priča, samo je razlika u tome ko tu priču priča i ko na kojoj istini insistira. Zvezda je bila dobro organizovan klub i ako je planski bilo da se proda Dragan Stojković Piksi da bi se iduće sezone osvojio Kup šampiona, onda je neko ko je to odlučio očito bio genijalac".

Jugović je još rekao da mu je iz te sezone najdraža pobeda nad Bajernom u revanš meču poluifnala Kupa evropskih šampiona pred prepunim tribinama "Marakane".

" Bilo je to finale pre finala. Jedan moj prijatelj, poznati kuvar, jednom je rekao da kada jedete škampe osećate sve moguće ukuse i mirise. Mislim da svako ko je bio na toj utakmici zna o čemu pričam. U tih 90 minuta igre svaki navijač je doživeo sve moguće emocije - od sreće, preko tragično primljenog gola, strepnje i straha, pa sve do neviđenog ishoda sa srećnim završetkom. Ta erupcija sreće pri drugom golu bila je ubedljivo najveća na Zvezdinom stadionu i tako nešto se više nikada neće ponoviti. Pobediti Bajern na takav način, neobičnim i specifičnim golom, bilo je nešto neverovatno", rekao je Jugović.