Vesti iz fudbala

Želim da promenim ovaj sport: Nemanja Vidić ima plan za ozdravljenje fudbala

komentari (1)

Autor: TV Arena sport

11.02.2023 10:37
Želim da promenim ovaj sport: Nemanja Vidić ima plan za ozdravljenje fudbala MN Press

Bivši reprezentativac fudbalske reprezentacije Srbije, Nemanja Vidić spreman je da se upusti u borbu za promene u ovom sportu, kako bi se on podigao na veći nivo.

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda, koji se već duže vreme pominje da bi mogao biti kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, nije u izjavi za engleski "Ajnjuz" rekao da mu je to plan, ali jeste naglasio da sebe vidi u rukovodećim strukturama fudbalske organizacije.

"Želim da budem neko ko može da utiče na fudbal, da mu donese nešto iz perspektive navijača i igrača. U Srbiji postoje različiti izazovi. Potrebni su nam stručni ljudi na odgovornim mestima. Mislim da u fudbalu ima mnogo novca, tako da na pozicijama sportskih direktora, skauta morate imati stručnjake, koji će vam pomoći da dobijete ono što želite", rekao je Vidić.

Jedan od najboljih defanzivaca koji su igrali u Premijer ligi, stekao je profi licencu za bavljenje trenerskim poslom, aa pre dve godine je upisao i školu za menadžere i rukovodioce pri UEFA.

"Stava sam da bivši fudbaleri moraju da budu uključeni u fudbalskoj organizaciji, jer znaju na koji način sistem funkcioniše, a isto tako moraju da budu postavljeni jasni principi poslovanja. Tržište transfera luduje i mislim da bi akcenat trebalo ad se stavi na razvoj mladih igrača, a manje na kupovinu", reko je Vidić.