Vesti iz fudbala

Utakmice jesu prijateljske, ali mi želimo pobede: Jelena Čanković pred duele protiv Bosne i Hercegovine i Južne Afrike

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2023 12:52
Utakmice jesu prijateljske, ali mi želimo pobede: Jelena Čanković pred duele protiv Bosne i Hercegovine i Južne Afrike MN Press

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi pred dve prijateljske utamice protiv Bosne i Hercegovine  (7, april) i Južne Afrike (10. april) koje će biti prenošene na kanalima TV Arena sport.

Uoči ova dva susreta svoja očekivanja za sajt Fudbalskog saveza Srbije iznela je jedna od najiskuisnijih fudbalerki Srbije Jelena Čanković.

"Činjenica da se radi o mečevima bez rezultatskog značaja neće promeniti naše opredeljenje i pokušaćemo pobedama u oba susreta da napravimo lepu uvertiru za septembarski termin i start u Ligi nacija. Sa Bosnom i Hercegovinom smo odmerili snage u februaru, znamo šta nas očekuje. O Južnoj Africi dovoljno govori podatak da će biti učesnik Svetskog prvenstva. Sa njima igramo tek u ponedeljak, što je sasvim dovoljno vremena za analizu i dobru pripremu utakmice", rekla je u izjavi za Fudbalski savez Srbije Jelena Čanković.

Devojka koja je 2021. godine dobila Zlatnu loptu FSS, napravila je prošlog leta istorijski transfer i postala prva srpska fudbalerka u engleskoj ligi.

"Zadovoljna sam razvojem događaja u svojoj karijeri. Čelzi je prava sredina u kojoj mogu da iskažem sav svoj potencijal. Engleski stil je totalno drugačiji od drugih, igra se na tranziciju, sve je mnogo intezivnije i na daleko višem nivou od zemalja u kojima sam ranije igrala fudbal. Uspešno sam prebrodila period prilagođavanja i sada sam u poziciji da pružim sve ono što se od mene očekuje".

Jelenin Čelzi je u vrhu tabele zajedno sa Mančester junajtedom, Arsenalom i Sitijem.

"Svi smo tu u dva-tri boda i predstoji nam spektakularna završnica šampionata. Na programu je mnogo direktnih duela, raspored nam ide na ruku jer imamo samo meč sa Arsenalom. Interesovanje je ogromno, igramo često na stadionima muških ekipa i tribine su pune. Ženski fudbal je u velikoj ekspanziji, naročito posle trijumfa Engleske na poslednjem Evropskom prvenstvu. Za mene je privilegija i velika čast što sam deo jedne kulture u kolevci fudbala".

Pored borbe za titulu prvaka Engleske, Jelenu očekuju i okršaji u završnici Lige šampiona.

„Izbacili smo Lion koji je aktuelni šampion Evrope i sada nas očekuju mečevi u polufinalu protiv Barselone. Svakako, najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. Prva utakmica igra se na Stamford Bridžu, očekujem fantastičnu atmosferu i što bolji rezultat za revanš u Španiji. Na Nou Kampu je nedavno oboren rekord u poseti na utakmici ženskih ekipa, bilo je preko 90.000 gledalaca. Jasno je da nas čeka pakao, ali ćemo dati sve od sebe da odemo u finale. Drugi polufinalni par čine Volfsburg i Arsenal. Nemice tradicionalno imaju fenomenalan tim, ali su uz dosta sreće eliminasale PSŽ i zato blagu prednost dajem Arsenalu koji je u odličnoj formi".

Moglo bi to da bude dvostruko slavlje Čelzija u najeminentnijem UEFA takmičenju.

"Muški tim igra protiv Reala i očekuje ih težak zadatak. Verujemo da mogu da bljesnu i da dokažu svima da su ove sezone u Premijer ligi zaslužili bolji plasman. Kada mi vreme dozvoli, pratim njihove utakmice, srećemo se sa njihovim igračima u sportskom centru, ali nema mogućnosti za neke duže razgovore i druženja. Ono što me je fasciniralo poslednjih nekoliko dana, jeste povratak Kantea. Reč je o vanserijskom fudbaleru i zaista je šteta što je toliko dugo bio odsutan sa terena", rekla Jelena Čanković.