Vesti iz fudbala

Minimalac Lajpciga protiv Dortmunda za plasman u polufinale kupa Nemačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2023 22:49
Minimalac Lajpciga protiv Dortmunda za plasman u polufinale kupa Nemačke Tanjug/Jan Woitas/dpa via AP

Fudbaleri Red Bul Lajpiciga nadigrali su Borusiju iz Dortmunda u četvrtfinalu Kupa Nemačke 2:0 (1:0). Ekipa Marka Rosea potpuno je dominirala protiv njegovog bivšeg kluba i potpuno zasluženo obezbedila plasman u polufinale, za koje će žreb biti održan devetog aprila.

Prvi gol delo je Tima Vernera, povratnika u redove Red Bula, a on je gol postigao nakon sjajne kombinacije Mohameda Simakana i Dominika Soboslaja po desnoj strani, a oni su Nemcu ostavili lakši deo posla.

Ritam meča je opao nakon gola, Lajpcig se malo zatvorio, a Borusija nije uspela da dođe do izjednačenja pred petnaestominutnu pauzu.

 

 

Slično se igralo i u prvom delu drugog poluvremena, da bi, pomalo neočikavno, Lajpcig iako u vođstvu, krenuo u potpunu ofanzivu u pokušaju da stavi tačku na utamicu.

U toj nameri uspeo je u 98. minutu kada je Vili Orban krunisao kontranapad nakon kornera Borusije. Gregor Kobel je ostavio svoj gol ne bi li pokušao da pomogne saigračima da zatresu mrežu i meč uvedu u produžetak. Ipak, defanzivci Lajpciga bili su na visini zadatka, izbili su loptu do Kevina Kampla koju ju je vodio nekih 70 metara i onda nesebično prosledio do Orbana koji nije imao težak zadatak pred sobom.

Kup Nemačke, četvrtfinale

Utorak

Ajntraht F. - Union Berlin 2:0 (2:0)
/Kolo Muani 11, 13/

Bajern - Frajburg 1:2 (1:1)
/Upamekano 19 - Hofler 27, Holer 90+5 pen/

Sreda

Nirnberg - Štutgart 0:1 (0:0)
/Miot 83/

RB Lajpcig - Borusija Dortmund 2:0 (1:0)
/Verner 22, Orban 90+8/