Vesti iz fudbala

Posle haosa, okrvavljene glave Klasena i prekida na "De Kajpu", Dušan Tadić odveo Ajaks u finale Kupa Holandije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2023 22:46
Posle haosa, okrvavljene glave Klasena i prekida na "De Kajpu", Dušan Tadić odveo Ajaks u finale Kupa Holandije TV Arena sport/ Screenshot

Haos, okrvavljena glava Davija Klasena (Ajaks), prekid na "De Kajpu" u 62. minutu, pa pobeda Ajaksa od 2:1 (1:1) protiv Fejenorda za plasman u finale Kupa Holandije. 

Ajaks će na megdan PSV Ajndhovenu u borbi za trofej 30. aprila, ali pobeda u polufinalu protiv Fejenorda u Roterdamu protekla je u haotičnoj atmosferi i incidentu koji je izazvao i prekid meča u 62. minutu.

Nezadovoljni navijači Fejenorda posle kornera i gužve pogodili su upaljačem u glavu igrača gostiju Davija Klasena i raskrvavili su mu glavu. Sudija Lindhaut je prekinuo meč i izveo je ekipe sa terena. Morala je da interveniše policija, isprazni deo tribine, pa je meč bio nastavljen kada su se  za to stekli uslovi.

 

 

Ajaks je bio bolji rival, a slavio je na krilima Dušana Tadića. Kapiten "kopljanika" i selekcije Srbije postigao je vodeći gol u 14. minutu kada je odbitak poslao u mrežu, ali se na odmor otišlo egal rezultatom jer je Tomas Himenez izjednačio u drugom minutu nadoknade. 

 

 

U nastavku meča Tadić je uposlio Bergvajna kome je golman odbranio udarac, odbitak srpski as nije uspeo da ubaci u mrežu, ali jeste Davi Klasen i od 51. minuta je Ajaks ponovo poveo. Posle prekida Klasen je morao da ostane u svlačionici, Fejenord je napadao u težnji da izjednači. Tomas Himenez nije imao ni sreće jer je u 86. minutu pogodio stativu. Posle 11 minuta nadoknade igrači Ajaksa pobednički su napustili "De Kajp".