Vesti iz fudbala

Pepe završio s Portugalom, ali i s Portom: Rekorder EURO traži novi klub

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 10:54
Pepe, portugalski fudbaler, u potrazi za novim klubom Guliver/AP Photo/Martin Meissner
Pepe, portugalski fudbaler, u potrazi za novim klubom

Legendarni Pepe neće više nikada igrati za reprezehtaciju Portugala, jer je nacionalni dres definitivno skinuo u 42. godini, na Evropskom prvebstvu u Nemačkoj, ali nema još nameru da batali fudbal. Iako mu je upravo istekao ugovor sa Portom.

Kada dođe sebi od poraza u četvrtfinalnom duelu sa Francuskom, najstariji akter završnog turnira u istoriji EURO moraće da se da u poteru za novim klupskom angažmanom, jer je završena saradnja sa velikanom sa Pirineja. 

 

 

To je fantastičnom štoperu nekadašnjeg prvaka Starog kontinenta bio drugi mandat u pomenutom klubu, jer je za isti igrao i u periodu od 2004. do 2007. godine, posle čega je pojačao madridski Real. 

Defanzivac rođen u Brazilu bio je posle toga deo zadnje linije Bešiktaša, pre povratka u Porto pre pola decenije, a u klupskoj biografiji ima još i epizodu u Maritmu, posle seldibe na Prineje u mladim godinama. 

Za Portugal je odigrao 141 meč i dao osam golova, pre osam godina leta je s "navigatorima" osvojio Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a sada će kao slobodan agent gledati da još malo produži svoj život u kopačkama.