Vesti iz fudbala

Ronaldo oporavio Kruzeiro i prodao ga: Valjadolid je sledeći

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2024 18:08
Ronaldo Nazario je odlučio da proda brazilskog prvoligaša Kruzeiro Guliver/AP Photo/Pablo Garcia, File
Ronaldo Nazario je odlučio da proda brazilskog prvoligaša Kruzeiro

Bivši brazilski fudbaler, Ronaldo Nazario odlučio je da proda brazilskog prvoligaša Kruzeiro. Nekadašnji osvajač Zlatne lopte je takođe otkrio i kako ima nameru da proda i španski Valjadolid.

Brazilac je doneo odluku da proda Kruzeiro jer je bio na meti kritika navijača. Oni su mu zamerali da ne ulaže dovoljno u klub. Kada je Ronaldo postao vlasnik ekipe iz Belo Orizoneta, klub se nalazio u Seriji B. Sada je stalan učesnik Serije A, dok je prošlu sezonu završio na 14. mestu.

Ronaldo je pre tri i po godine platio 80 miliona dolara kako bi postao većinski vlasnik kluba. Novi prvi čovek Kruzeira postaće Pedro Lurenko koji će Ronaldu platiti 117 miliona dolara.

"Možda neki ljudi preteruju malo kada kažu da su protiv mene, ali to nije bitno. Znam da je većina navijača zahvalna na tome što sam vratio Kruzeiro na nacionalnu i internacionalnu scenu. Moj cilj je ostvaren, to je uvek i bila ideja – da oporavimo Kruzeiro i, kada bude pravo vreme, prosledimo ga pravoj osobi. Moj odgovor će biti kratak: Valjadolid je sledeći", izjavio je Ronaldo.

Brazilac je tako nagovestio da ima u planu da proda i španski klub u kom je većinski vlasnik. Valjadolid je u prethodnoj sezoni završio na drugom mestu u špankoj Segundi, te će naredne sezone biti član La Lige.