Vesti iz fudbala

Tomasa Tuhela nije dotakla smena Potera: Čelsi danas nije klub u kome sam ja radio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2023 18:35
Tomasa Tuhela nije dotakla smena Potera: Čelsi danas nije klub u kome sam ja radio Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Tomas Tuhel je ostavio dubok trag u Čelsiju, za samo šest meseci je od tima u nogdaunu stvorio senzacionalnog osvajača Lige šampiona. I borio se zajedno sa igračima prošle sezone da klub ostane na mestu u Ligi šampiona u vremenu kada je Roman Abramovič bio proteran iz Engleske, a klub stavljen na prodaju.

Smenjen je od strane novog vlasnika Toda Bejlija zbog "neke nove koncepcije", doveden je Grem Poter iz Brajtona i juče je taj projekat doživeo krah. Bejli je smenio Potera, a novi trener Bajerna jer na pres konferenciji pred sutrašnji duel četvrtfinala Kupa Nemačke protiv Frajburga govorio i o klubu iz Londona.

"Dobio sam juče vest o smeni Potera kao puš notifikaciju na mobilnom telefonu. I ta vest me je samo podsetila na moj odlazak iz Čelsija. S obzirom na to da se u klubu iz Londona sve promenilo od mog boravka nije me mnogo dotakla ta informacija. Ja sam bio u Čelsiju u nekom drugom periodu, upoznao sam divne ljude, stekao prijatelje za ceo život", istakao je Tuhel.

 

 

S obzirom na to da je Julijan Nagelsman glavni pretendent na mesto trenera, Tuhel je potvrdio da nije imao kontakt sa njim:

"Ako me Julijan bude zvao reći ću mu šta mislim. Ali, on me neće zvati jer mu moj savet nije potreban".

Status Žoao Kansela u Bajernu je i dalje tema.

"Obožavam Kansela. On je bez sumnje na najvišem nivou kvaliteta, ima sve: levu nogu, desnu, pas. Zaista sam srećan što ga imam u timu i on nam je potreban. Ubeđen sam da će igrati u Bajernu na najvišem nivou", istakao je Tuhel.