Vesti iz fudbala

Fabregas i Anri prave ozbiljan tim: Komo želi Matsa Humelsa?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 23:37
Mats Humels, sada već bivši igrač Borusije Dortmund, bi mogao da pojača Komo. Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Mats Humels, sada već bivši igrač Borusije Dortmund, bi mogao da pojača Komo.

Dugogodišnji fudbaler Borusije Dortmund, Mats Humels, prva je meta novog člana Serije A, Koma, prenose italijanski mediji. Naime, pošto je drama u nemačkom klubu okončana otpuštanjem Edina Terzića, ali i raskidanjem saradnje sa trenerovim indirektnim "dželatom", tim u čijem su upravnom odboru Sesk Fabregas i Tijeri Anri želi da iskoristi novonastalu slobodu bivšeg reprezentativca i privoli ga u svoje redove.

Iako je Humels na zalasku karijere (35 godina), prolaskom u finale Lige šampiona je pokazao da je i te kako kadar u takmičenju na najvišem nivou. 

Tanjug/AP Photo/Martin Meissne

Mats Humels u dresu Borusije Dortmund

Zbog toga je upao u oko mnogim italijanskim klubovima, koji za godine nisu previše marili. Juventus i Milano su se do sada pominjali kao glavni kandidati, a onda se u spekulacije uključila i Roma. Sada je dosta manji klub rešio da finansijski jakom ponudom za tamošnje uslove natera Humelsa da se uključi u novonastali projekat. 

Navodno, u pitanju je cifra od tri miliona evra po sezoni neto, što je prilično dobra svota u Seriji A. Prema informacijama Santija Aune, dobro obaveštenog novinara kada su transferi u pitanju, Nemac ozbiljno razmišlja da prihvati ovu ponudu.

Podsećamo, Mats Humels je igrao u Borusiji iz Dortmunda čitavih 11 sezona kroz dva mandata. Imao je trogodišnji "izlet" u Bajernu iz Minhena, ali se ubrzo vratio nazad na "Vestfalen" gde je sa uspehom nastupao do ovog leta.