Vesti iz fudbala

Predsednik UEFA Čeferin o Barseloni i aferi "Negreira": Situacija je veoma ozbiljna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2023 13:43
Predsednik UEFA Čeferin o Barseloni i aferi "Negreira": Situacija je veoma ozbiljna MN Press

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin posetio je Barselonu kako bi se na licu mesta uverio u svu ozbiljnost afere "Negreira", zbog koje je krovna organizacija oformila posebnu komisiju koja će ispitivati da li su Katalonci prekršili pravne okvire UEFA prilikom angažovanja nekadašnjeg potpredsednika sudijske organizacije Španije.

"To je jedan od najozbiljnijih situacija koje sam video u fudbalu. Ne mogu direktno da komntarišem situaciju iz dva razloka. Prvo, zato što imamo nezavisnu disciplinsku komisiju. I drugo, jer se nisam bavio ovom materijom do detalja. Međutim, mogu da potvrdim da je situacija izuzetno ozbiljna", rekao je Čeferin u intervjuu za slovenačku "Ekipu".

Prvi čovek evropskog fudbala je dodao da se vodi postupak na "građanskom sudu u Španiji" i da ne bi čak ni da prognozira rezultate do kojih će doći komisija UEFA. Čeferin će kao jedini kandidat dobiti novi mandat na čelu UEFA, a veruje da ideja o Superligi neće zaživeti ("Nisu shvatili da nemaju sa nama šta da pregovaraju"), jer će novi format Lige šampiona, a i Lige Evrope i Lige konferencija dodatno podići kvalitet i interesovanje.

"Promene će učiniti faze koje vode do direktnih nokaut duela zanimljivijim. Dodaćemo nove stvari u trenutnom modelu koji će zadržati sve dobre stvari koje već ima", samo je nagovestio neke promene Čeferin.