La Liga

UEFA pokrenula istragu protiv Barselonu zbog sličaja "Negreira"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2023 18:30
UEFA pokrenula istragu protiv Barselonu zbog sličaja "Negreira" MN Press

Slučaj "Negreira" koji je pokrenulo Tužilaštvo u Španiji protiv Barselone prenelo se i zvanično na UEFA. Sporazum, po kome je Barselona plaćala usluge Enrikeza Negreire, potpredsednika sudijske organizacije Španije, zbog koga je Tužilaštvo u ovoj zemlji otvorilo istragu protiv Katalonaca, biće zvanično i na tapetu disciplinaca UEFA.

Evropska kuća fudbala je otvorila istragu protiv Barelone u skladu sa članom 31, tačka 4, Disciplinskog pravilnika UEFA. Imenovani su i isnprektori koji će sprovesti istragu o potencilano kršenju pravnog okvira UEFA od strane Barselone u vezi sa slučejem "Negreira", potvrđeno je "Marki".

 

 

Katalonci su u ovom slučaju potencijalno "prekršili pravilnik takmičenja" i sada UEFA prikuplja sve relevantne podatke, saslušaće i svedoke. Sam proces ne bi trebalo dugo da traje, napominje "Marka", ali se koraju poštovati regulatorni rokovi koji mogu da traju četiri do pet nedelja.

Otvaranje procesa neće uticati na formalnu registracije Barselone u evropskim takmičenjima za narednu sezonu 2023/24, s obzirom da će se ovaj proces otvoriti tek 1. juna. Što se tiče pravilinika samog takmičenja, UEFA je zadržala mogućnost da isključi klubove iz svojih takmičenja bez administrativne odluke.

Barselona se nalazi pred osvajanjem titule u Primeri, uspela je tokom prethodnih godinu dana da nadomesti prko 900 miliona evra duga, ali slučaj "Negreira" mogao bi da ih vrati nekoliko koraka unazad.