Vesti iz fudbala

Miroslav Klose dobio posao u Nirnbergu: Žario i palio na Mundijalima, a sada ide u Cvajtu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 14:41
Miroslav Klose, novi šef fudbalera Nirnberga Guliver
Miroslav Klose, novi šef fudbalera Nirnberga

Miroslav Klose vraća se poslu fudbalskog trenera, jer je prihvatio poziv Nirnberga da ga vodi sledeće sezone u drugoj ligi Nemačke. Očigledno bez kompleksaškog stava da je svojom nekadašnjom igračkom veličinom trenutno iznad člana Cvajte. 

Osvajač devet nacionalnih titula već godinama maltene životari, s rezultatima ispod svakog nivoa, ali strelac rekordnog broja golova na Svetskim prvenstvima (16) očigledno ne voli kliše priče i vidi potencijal svog novog tima i kluba.  

"Klub ima sjajnu osnovu sa svojim omladinskim pogonom. Želim da nastavimo da ga razvijamo. Poštujem ljude koje će biti oko mene, na istim smo talasnim dužinama i slično razmišljamo o najvažnijim fudbalskim temama.

Ovo je sjajan klub, ima tradiciju, strast, armiju navijača - to su sve stvari koje volim i poštujem u fudbalu. Zato sam odmah odgovorio na poziv", izjavio je na promociji naslednik Kristijana Fijela. 

 

 

Klose je sadašnji zanat pekao kao asistent u nemačkoj reprezentaciji između 2016. i 2018. godine. Potom je dve godine vodio kadetski tim Bajerna, da bi se onda išao u stručni štab prvog tima Bavaraca, ostavši njegov deo do 2022. godine. 

Prvi samostalan posao u seniorskom fudbalu imao je u austrijskom Altahu u sezoni 2022/23. i nije baš briljirao, pa je uz dosta muke izbegao ispadanje iz lige, a bez angažmana je bio od prošlog marta. 

Igračku karijeru počeo je u Kajzerslauternu, a nosio je još dres Verdera i Bajerna, pre nego što iz kopački Lacija otišao u penziju. Odigrao je 599 utakmica i dao 230 golova u seniorskoj konkurenciji. Dres Nemačke nosio je na 137 mečeva i pritom postigao 71 pogodak. S "pancerima" je osvojio Mundijal 2014.