Vesti iz fudbala

Otpustite Terzića ili odlazim: Mats Humels postavio ultimatum Borusiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 08:46
Mats Humels Tanjug/AP Photo/Martin Meissne
Mats Humels

Mats Humels je postavio ultimatum upravi Borusije iz Dortmunda: ako želite da ostanem, otpustite trenera Edina Terzića! Ovu informaciju doneo je nemački "Skaj" uz tvrdnju da komandant odbrane i najiskuniji igrač već neko vreme nema dobre odnose sa trenerom zbog defanzivnog stila igre.

Prema ovom izvoru ali i Florijanu Pletenburgu, Humels, kome ugovor ističe na kraju meseca, smatra da je Terzićeva taktika pogrešna, a u intervjuu za "Bild" je to javno i iskazao posle dva meča Bundeslige, a pred finale UEFA Lige šampiona.

"Besan sam jer smatram da Borusija ne bi trebalo da igra tako protiv bilo kog protivnika na svetu. Nisam mislio da tako može da se nastavi. Osećao sam da mi je čast uvređena što sam morao da stojim na terenu tako pokorno, tako inferiorno u fudbalskom smislu. Dve utakmice sa Štutgartom i gostovanje Leverkuzenu. Bilo je to barikadiranje sa 11 igrača u šesnaestercu", istakao je Humels. 

 

 

"Milioneri" su dobrom odbranom protiv PSŽ-a i stigli do finala, u njemu su prokockali pet prilika pre nego što je Real proigrao u poslednjih pola sata i osvojio 15. UEFA Ligu šampiona.

Posle tog finala nemački mediji su doneli informaciju da će Terzić ostati na klupi, ali pregovori sa upravom još nisu počeli. Humels ima veliki igrački kredibilitet na Vestfalenu, a koliki je on tačno pokazaće odluka uprave vezana za trenera.

Humels je u svakom slučaju slobodan 1. jula u izbiru sredine. Neke nove ili ostanak u Borusiji zavisi od ostanka Terzića na klupi.