Vesti iz fudbala

Treće pojačanje na Banovom brdu: Čukarički uskoro bogatiji za levog beka iz MLS lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 18:03
Fudbaler Šarlota Hamadi Diop sukoro na Banovom brdu Guliver/AP Photo/Karl B DeBlaker
Fudbaler Šarlota Hamadi Diop sukoro na Banovom brdu

Nakon što su na Banovo brdo stigli golman Nikola Mirković i desni bek Miloš Cvetković, uprava Čukaričkog najavila je i treće pojačanje ovog leta, a prema svemu sudeći, to će biti Hamadi Diop, koji u Superligu stiže iz američke MLS lige, gde je proteklu sezonu proveo u Šarlotu.

U pitanju je momak (22), koji igra na poziciji levog beka. Prvi angažman imao je u ekipi Aguilas iz Montevardea (Florida), gde je igrao u mlađim kategorijama. Zatim je nastavio karijeru u Klemson tajgersima, odakle je usledio dolazak u Šarlot, odnosno u razvojni tim ove ekipe - Kraun legasi.
 

"Poučeni primerom Mela, odlučili smo da levog beka dovedemo iz MLS lige, takođe iz Šarlota, ekipe sa kojom imamo odličnu saradnju. Diop je već izvesno vreme proveo u Čukaričkom, tokom jesenjeg dela sezone, gde je odradio nekoliko treninga sa ekipom, na licu mesta smo se uverili u njegove kvalitete. Sada smo odlučili da ga angažujemo i da popunimo inače deficitarnu poziciju u timu", rekao je između ostalog sportski direktor Čukaričkog, Vladimir Matijašević.

Prema navodima sportskog direktora Čukaričkog, klub sa Banovog brda nije završio sa pojačanjima za narednu sezonu, a tokom narednih nedelju dana u klub bi trebao da stigne igrač koji igra na poziciji "desetke".