Vesti iz fudbala

Bajern za trojicu poslednjih trenera potrošio 62,5 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 14:50
Julijan Nagelsman Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Julijan Nagelsman

Tomas Tuhel je završio misiju u Bajernu iz Minhena. Prema postignutom sporazumu sa upravom kluba, njegove obaveze završile su se sa završetkom sezone, a Vensan Kompani, menadžer Barnlija već je boravio u Minhenu i dogovorio trogodišnji ugovor.

Analitičari, navijači s pravom upiru u prst na ovu odluku uprave jer smatraju da je ekipu trebalo da preuzme neko renomirano ime koje će posrnulog giganta naredne sezone vratiti na pobednički kurs. Od sezone 2010/11. nije se dogodilo da Bajern sezonu završi bez trofeja i zato su pristalice bavarskog giganta očekivali da će uprava angažovati trenutno nekog od najboljhih trenera tipa Ćabija Alonsa, Jirgena Klopa, Anotnija Kontea...

 

 

Stigao je Kompani i za to Bajern plaća Barnliju, koji je ispao iz Premijer lige 10 miliona evra na ime obeštećenja! Tako se i došlo do matematike da su Bavarci za poslednju trojicu trenera - Julijana Nagelsmana, Tomasa Tuhela i sada Vensana Kompanija - potrošili čak 62,5 miliona evra na ime obeštećenja, plata i kompenzacija za otkaze!

Ovo je ozbiljna suma za trenere koji su 2021. do danas uspeli da donesu u vitrine samo dve titule prvaka Nemačke!