Vesti iz fudbala

Možda su poraženi u Evropi, ali im u Nemačkoj niko nije ravan: Džaka doneo trofej Leverkuzenu u Kupu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2024 22:06
Slavlje fudbalera Bajera iz Leverkuzena Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Slavlje fudbalera Bajera iz Leverkuzena

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena potvrdili su dominaciju u Nemačkoj, pošto su u finalu Kupa Nemačke pobede Kajzerslotern - 1:0 (1:0).

Apsolutni heroj Leverkuzena je reprezentativac Švajcarske, Granit Džaka, koji je u 17. minutu došao do lopte na 20tak metara do gola, a onda je uputio razoran udarac iza leđa Julijana Krala.

Prvo poluvreme proteklo je u potpunoj kontroli osvajača Bundeslige, tim iz Cvajte se ništa nije pitao, ali je Kajzerslotern dobio svoju šansu da se vrati u meč u 44. minutu kada je Leverkuzen ostao sa igračem manje, pošto je Odilon Kosunu zaradio drugi žuti karton.

 

 

Ipak, deluje da je tim iz drugog ranga nemačkog fudbala sa previše poštovanja ušao u ovaj meč, te je i drugi deo meča manje-više proteklo u dominaciji Leverkuzena, koji je mirno priveo meč kraju.

Iza Ćabija Alonsa i njegovih pulena je nestvarna sezona. Leverkuzen je ostao neporažen u Bundesligi, osvojen i Kup, ali svakako da boli poraz od Atalante u finalu Lige Evrope koji je prekinuo niz od 51. utakmice bez neuspeha.