Vesti iz fudbala

Fudbalerke Crvene zvezde prvi put u istoriji šampionke Srbije: Spartak poražen za "zelenim stolom"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 13:07
fudbalerke Crvene zvezde, prvakinje Superlige 2023/24. MN Press
fudbalerke Crvene zvezde, prvakinje Superlige 2023/24.

Fudbalski klub Crvena zvezda nije odneo titulu prvaka drževe samo u muškoj konkurenciji, jer su i fudbalerke crveno-belih danas postale šampionke! Prvi put u istoriji i to za "zelenim stolom", tačnije odlukom Suda za sportsku arbitražu u Lozani da odbaci žalbu ŽFK Spartak na raniju odluku Fudbalskog saveza Srbije o oduzimanju četiri boda klubu iz Subotice. 

Arbitri CAS-a su na kraju žalbenog procesa zaključili da je FSS u pravu, što znači da je Spartak morao na opisani način da bude sankcionisan za načinjene greške prilikom sklapanja ugovora sa prvotimkom Fago i registracije Mađarice. Tako što je jedan od mečeva dva kluba registrovan službenim rezultatom u korist potonjih prvakinja (3:0), a jedan bod naknadno uzet. 

Na taj način je greška uprave ili administracije kluba sa severa Vojvodine skinula "golubice" sa trona posle odigranog poslednjeg kola i učinila Pirovom pobedom devojaka nad Zvezdom u zaključnih 90 minuta (1:0), odnosno obradovala cure iz Ljutice Bogdana 1 i upisala ih u klupske anale. 

 

 

Superliga Srbije za fudbalerke igra se od 2006. godine, prvi pobednički trofej podigao je ŽFK Napredak iz Kruševca, posle čega su usledile tri sezone dominacije niškog Mašinca, a onda je počela neverovatna Spartakova era. 

Do pomenutog uzdizanja drugoplasirane Zvezde na vrh elitnog takmičenja, za snažan impuls Beograđankama pred finale nacionalnog Kupa protiv Subotičanki, 23. maja u Kruševcu. 

Nije, međutim, Zvezdina titula nezaslužena, još manje poklonjena, pošto su Dina Blagojević, Margita Savović, Darija Đukić, Mina Čavić... i ostale devojke regularni deo sezone završile na prvom mestu.