Vesti iz fudbala

Pljušte prijave u Prvoj ligi Srbije: UEFA dojavila, FSS pokrenuo postupak protiv Dubočice i Mladosti GAT

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 18:39
Novoizgrađeni fudbalski stadion u Leskovcu na kome igra Dubočica Foto Tanjug/ Sava Radovanović
Novoizgrađeni fudbalski stadion u Leskovcu na kome igra Dubočica

Što se fudbalska sezona više bliži kraju, i postaje kristalnije ko će pojačati Mozzart Bet Superligu Srbije, a ko će u niži rang, tako se i nižu skandali u vezi nameštanja mečeva.

Sada se pod lupom nalaze Dubočica i Mladost GAT. Naime, u pitanju je meč koji se odigrao na stadionu u Leskovcu 2. maja u Prvoj ligi Srbije, a koji je završen pobedom gostiju 1:0.

MN Press

Fudbaleri Mladosti GAT za vreme svoje sezone u Superligi Srbije

Slučaj je pokrenut pod prijavom UEFA, a postupak je započeo Fudbalski savez Srbije, a konačna presuda se očekuje na sledećoj sednici disciplinske komisije, koja će se održati krajem ove, ili početkom sledeće nedelje. 

Podsećamo da je Mladost GAT već pod istragom, s obzirom da je uključena u slučaj vezan za Tekstilac. Oficir za integritet FSS, Bogdan Đurđević, na osnovu pisane informacije UEFA, a po članu 83. Disciplinskog pravilnika FSS podneo je prijavu protiv prvoiligaša FK Teksitilac, a zbog ugrožavanja integriteta utakmice protiv ekipe Mladost GAT, odigrane 8. aprila u Odžacima, kao i meča sa Vršcem, šest dana kasnije. 

Mladost nije klub koji nema iskustva sa prijavama zbog nameštanja mečeva. Iste optužbe su dobili za vreme igranja u prvom rangu srpskog fudbala. Tada je kontroverzan bio duel sa ekipom Kolubare. 

Ukoliko istraga pokaže da je bilo nešto sumnjivo i u Leskovcu, mogla bi tabela Prve lige da dobije novo prekrajanje za „zelenim stolom“.

 

Standings provided by Sofascore